Antena 3 CNN Timp liber Muzică Voi cu Voicu. Diana Matei și Taraful Cleante, muzică pentru suflet

Voi cu Voicu. Diana Matei și Taraful Cleante, muzică pentru suflet

Voi cu Voicu. Diana Matei și Taraful Cleante, muzică pentru suflet
Sursa foto: Foto: VideoNews
30 Apr 2016   •   21:26

Diana Matei și Marian Cleante formează un cuplu de artiști și, împreună cu alți 46 de lăutari, formează “Diana Matei și Taraful Cleante". Un ansamblu, o echipă, o familie, după cum recunosc cei doi.

Marian Cleante și Diana Matei au stat de vorbă cu Mirela Voicu, într-un interviu special pentru emisiunea Voi cu Voicu, la Antena 3.

Marian Cleante a explicat ce înseamnă să fii lăutar, în realitate, și cum percep oamenii, în general, titlul de lăutar.

“I-am zis taraf, dar probabil că trebuia să îi spunem orchestră. Dar eu vreau să păstrez această denumire, pentru că, de multe ori, oamenii se referă la lăutar ca la un termen rudimentar. Nu, lăutarul cântă de la arii de operetă și muzică pre-clasică până la hora și sârba noastră autentică. Am plecat de la trei băieți, cântam împreună cu Diana, am fost cinci, apoi șapte, nouă și am ajuns la 48 în total. 48 de persoane care mergem și cântăm ca Diana Matei și Taraful Cleante.”

Diana Matei a terminat Conservatorul și a recunoscut că este un om plin de emoții. Diana Matei a povestit, în cadrul interviului, cum încearcă să își învingă temerile constant dar a povestit și un episod ciudat, din timpul unui concert din Liban.

“Într-un concert din Liban, eram atât de prinsă de ce se întâmpla acolo, încât nu mi-am dat seama că, din greșeală, pe scenă s-au spart niște sticle. Și eu aveam cioburi în talpă. Dar nu mi-am dat seama, nu am realizat. Până în momentul în care Marian a văzut dârele pe care le lăsam pe scenă. Eu nu realizasem că eram ferfeliță la picior. Nu am avut habar.”

 

×
Subiecte în articol: Voi cu Voicu
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close