Antena 3 CNN Timp liber Tartă cu cremă de vanilie şi zmeură

Tartă cu cremă de vanilie şi zmeură

Tartă cu cremă de vanilie şi zmeură
31 Iul 2015   •   08:28

Pentru tarta asta eu am pregatit un aluat clasic de tarta din faina, unt, zahar si un pic de lapte. O crema de vanilie aromata cu pastaie de vanilie adevarata si deasupra am decorat cu zmeura proaspata, scrie gatesteusor.ro.

Daca doriti puteti sa ii trageti si un strat de gelatina deasupra pentru a arata mai shiny, dar mie mi se pare ca arata foarte fals cu gelatina deasupra, asa ca de prajituri de cofetarie pregatite sa stea 3 zile in vitrina.


Ingrediente:

Pentru aluat:

faina - 150 grame
unt - 125 grame, rece
lapte - 1 lingura
zahar - 30 grame
Pentru crema:
lapte - 250 ml
galbenus de ou - 3 bucati
zahar - 45 grame
amidon - 20 grame
vanilie - 1 pastaie
zmeura - 200 grame

Pentru aluat:

faina - 150 grame
unt - 125 grame, rece
lapte - 1 lingura
zahar - 30 grame
Pentru crema:
lapte - 250 ml
galbenus de ou - 3 bucati
zahar - 45 grame
amidon - 20 grame
vanilie - 1 pastaie
zmeura - 200 grame

Mai intai am pregatit aluatul: am amestecat untul rece cu faina si zaharul, cu mainile pana cand am obtinut un aluat sfaramicios. Am adaugat si laptele si am framantat cu degetele pana cand aluatul s-a transformat intr-o bila omogena. Am invelit-o cu folie de plastic si am pus-o in congelator pentru 10 minute.

Dupa acest timp am scos aluatul din congelator si l-am intins pe suprafata de lucru infainata. Am obtinut o foaie rotunda, subtire cu care am imbracat tava de tarta (acoperita cu hartie de copt). Am modelat frumos aluatul pe tava. Am intepat aluatul din loc in loc cu o furculita pentru ca aerul sa circule.

Peste aluat am pus o hartie de copt si peste ea boabe de fasole. Cam jumatate de kilogram. Rolul lor este de a impiedica aluatul sa se umfle in timpul coacerii. Puteti folosi paste, orez, boabe de pietris sau orice altceva va trece prin cap. Tarta se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 12 minute.

Dupa cele 12 minute am scos tava din cuptor, am dat la o parte hartia si fasolea si am copt tarta in continuare pentru 15 minute la aceeiasi temperatura. In principiu cand tarta este aurie si frumoasa inseamna ca este gata.

Intre timp am facut crema de vanilie: intr-o craticioara am pus laptele, 15 gr de zahar si continutul pastaii de vanilie. Am pus-o pe foc, la foc potrivit si am amestecat usor pana cand laptele aproape a dat in clocot.

Separat am batut galbenusurile cu 30 de gr de zahar. La final am adauga amidonul si am mixat foarte bine pentru a nu se forma cocoloase.

Am dat laptele de pe foc si am adaugat galbenusurile batute. Am amestecat bine cu telul pentru a nu se forma aglomerari. Am mai pus pe foc pentru cateva secunde pana cand crema s-a ingrosat. Apoi am lasat-o sa se raceasca complet.

Dupa ce aluatul de tarta s-a racit am pus in el crema de vanilie, am aranjat-o frumos si am decorat cu zmeura coapta si delicioasa.

Se serveste cu multa pofta si drag!

×
Subiecte în articol: reteta
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close