Antena 3 CNN Timp liber Turism Marrakech, orașul roșu al Marocului

Marrakech, orașul roșu al Marocului

Marrakech, orașul roșu al Marocului
09 Oct 2015   •   16:07
Arta populară marocană îi atrage ca un magnet pe turiștii veniți din toate coluțurile lumii, care ajung în Marrakech pentru a-și achiziționa carpete, covoare și obiecte de artizanat.

Tradițiile joacă un rol important în viața marocanilor

Marrakech este un oraș unde contrastul se simte la fiecare pas. Aici melanjul dintre nou și vechi atarge toate privirile. Arhitectura marocană plină de culoare se îmbină perfect cu modernitatea clădirilor ridicate în ultimii 20 de ani. Cândva orașul era locul unde descărcau caravanele, bogățiile aduse de dincolo de deșert și erau încărcate cu mirodenii și produse locale lucrate cu atenție la detalii. Astăzi, a rămas în urmă doar palatele somptuoase, moroccan riad-urile cu ale lor porți decorate elegant și  arhitectură lipsită de greșeli.

Un oraș de care te îndrăgostești iremediabil

Marrakech te surprinde plăcut, poate nu te aștepți să găsești un oraș atât de plin de viață dar atât de contrastant... Cum ai pășit în piața Jema el-Fnaa, orașul ți se dezvăluie pe parcurs, puțin câte puțin. La prima vedere îți va părea o zonă aproape pustie, însă cu cât înaintezi pe străzile largi ale bazarului intri într-o lume organizată, unde negustorii își expun cu grijă marfurile diverse, ca mai apoi, de cu seară locația să se transforme într-un carnaval.

Mirosurile de tot felul te amețesc, mirodenii, condimente, fructe proaspete sau esențe de parfum... inevitabil realizezi că ești în Maroc, unde pigmeții îți iau ochii, și unde descoperi noi nuanțe de culori, despre care habar nu aveai că există. De Marrakech te îndrăgostești la prima vedere, și nu neapărat de arhitectura unică, dar mai ales de oamenii relaxați și de atmosfera orientală.

 

 de Mădălina Isar

Revelion Maroc


Hotel 3-4*- de la 1275 euro/persoana, 11 nopti de cazare cu mic dejun și alte mese, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro , call center 031.226.33.25

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close