Antena 3 CNN Timp liber Turism Catastrofă în turism, după tragedia de la Club Colectiv. Ce se întâmplă la 1 ianuarie 2016

Catastrofă în turism, după tragedia de la Club Colectiv. Ce se întâmplă la 1 ianuarie 2016

Catastrofă în turism, după tragedia de la Club Colectiv. Ce se întâmplă la 1 ianuarie 2016
16 Noi 2015   •   15:48

Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România – HORA – anunţă o catastrofă în domeniu, după tragedia de la Club Colectiv. HORA susţine că aplicarea normelor ISU ar duce la închiderea tuturor hotelurilor şi restaurantelor, de la 1 ianuarie 2016.

Peste 60% dintre operatorii de hoteluri și restaurante nu au avizul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), iar fixarea datei limită la 1 ianuarie 2016 pentru obținerea acestuia va bloca total activitatea hotelurilor, restaurantelor și barurilor, a declarat, luni, președintele HORA, Dragoș Petrescu, într-o conferință de presă.

"Organizația HORA recomandă ca toate unitățile de alimentație să se conformeze imediat la legislația privind siguranța în spațiile în care își desfășoară activitatea. Cerem, în egală măsură, organismelor competente perfecționarea responsabilă a normativului ISU, astfel încât el să fie actualizat conform cerințelor și necesităților actuale, care să-l facă aplicabil, punând pe primul loc siguranța cetățenilor', a precizat Dragoș Petrescu.

HORA propune ca pentru aceia care au depus deja dosarele spre avizare la ISU să se acorde un termen de șase luni pentru obținerea avizului respectiv, fără a fi suspendată activitatea celor care l-au solictat.

'Mediul de afaceri din România se află într-un moment foarte important și din păcate de câte ori se întâmplă ceva este acuzat. După drama întâmplată acum două săptămâni am constatat că avem nevoie de alt mod de comunicare. De o nouă abordare cu instituțiile statului.

Și noi și instituțiile statului trăim în România, nu putem vorbi de două lumi diferite. Sunt multe legi care nu se pot pune în aplicare. Nu mai vrem să continuăm pe ideea că lasă, merge și așa, dar avem nevoie de consiliere din partea autorităților', a precizat, la rândul său, Mohammad Murad, președinte al Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

În prezent, conform reprezentanților FPTR, peste 80% dintre hotelurile din România sunt sigure din punct de vedere al normelor ISU.

În industria ospitalității lucrează, la nivel național, conform datelor HORA, aproximativ 25.000 de de societăți (hoteluri, baruri, restaurante, cluburi) care au un total de 600.000 de angajați.

×
Subiecte în articol: Club Colectiv ISU
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close