Antena 3 CNN Timp liber Turism Cinci locuri pe care trebuie să le vizitezi în Skiathos

Cinci locuri pe care trebuie să le vizitezi în Skiathos

Cinci locuri pe care trebuie să le vizitezi în Skiathos
23 Noi 2015   •   16:05
Cea mai cosmopolită insulă din grupul Sporadelor, Skiathos este un paradis cu 60 de plaje incredibile şi sate de pescari cochete, care încă trăiesc după vechile legi greceşti. Dacă încă nu ţi-ai făcut planuri pentru vacanţa de vară, ar trebui să iei în calcul un sejur pe această insulă verde şi pitorească. Iată un top cinci locuri pe care este musai să le vezi odată ce ai ajuns aici.

Peşterile ascunse ale insulei


Aproape de una dintre cele mai fotografiate plaje din Grecia, Lalaria se găsesc două peşteri mistice în care marea prinde culori nemaivăzute: Skotini este peştera neagră a insulei care poate fi vizitată doar cu barca şi Galazia, peştera albastră mult mai mare decât prima în care poţi înota nestingherit.

Koukounaries, cea mai populară plajă

Skiathos se laudă cu o mulţime de fâşii de nisip, însă Kokounaries este cea mai cunoscută căptuşită cu pini pitici şi vegetaţie luxuriantă care îţi taie respiraţia. Plaja este scăldată de ape limpezi şi este înconjurată de taverne, restaurante şi hoteluri.

Tsougria, micuţa insulă cu plaje de poveste

O croazieră pe insula pitorească şi nelocuită Tsougria este de nelipsit din itinerariul tău. Vei descoperi aici plaje perfecte şi o tavernă rustică unde poţi gusta preparate tradiţionale greceşti.

Oraşul vechi din Alonissos

Puţin mai departe de Skiathos se află sora sa Alonissos, o insuliţă cu un farmec ireal pe care merită să o vezi măcar o dată în viaţă. Oraşul vechi este punctul principal de atracţie de pe insulă, plin de căsuţe alb-albastre care sclipsesc în bătaia soarelui. Locul oferă peisaje panoramice absolut uluitoare şi se laudă cu o istorie fulminantă.

Mănăstirea Kounistra, edificiul din inima unei păduri de pini

Ridicată în secolul XVII-lea, Kounistra este cea mai importantă mănăstirea din Skiathos, ridicată în cinstea patronului protector al insulei. Potrivit tradiţiei, aici se află o icoană a Maicii Domnului făcătoare de minuni, iar anual în luna noiembrie pelerinii din toată lumea vin să se închine la ea.


de Mădălina Isar


Sejur Skiathos

Vila Dimitris 2*- de la 349 lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport cu autocarul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro,call center 021-9407.

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close