Antena 3 CNN Timp liber Turism 5 activități de care te poți bucura într-un sejur în Skiathos

5 activități de care te poți bucura într-un sejur în Skiathos

5 activități de care te poți bucura într-un sejur în Skiathos
28 Iul 2016   •   14:48
Skiathos este un magnet pentru tinerii dornici de experiențe unice într-un colț de paradis autentic, care se laudă cu mai mult de 69 de plaje de poveste. Iată câteva moduri prin care poți descoperi magica insulă cu ape de smarald.

Fă turul celor mai frumoase plaje


Nu măsoară mai mult de 50 de km pătrați, dar are plaje mai multe decât ți-ai fi putut imagina: 69! Probabil te întrebi unde încap atâtea pe micuța limbă de pământ... Multe dintre plajele insulei sunt ascunse în golfuri și poți ajunge la ele doar cu barca, altele se găsesc la doi pași de șoseaua principală, la poalele munților, ori lângă pădurile dese de pini parfumați. Oriunde ai alege să te relaxezi, nu rata Koukounaries, cea mai cunoscută dintre plajele insulei, Lalaria aflată într-un top al celor mai spectaculoase fâșii de nisip, sau Megali Ammos cu cel mai fin și auriu nisip.

Petrece o zi istorică, în Kastro

Cel mai mare oraș medieval al insulei a fost Kastro, o cetate fortificată poziționată pe conul unui recif în partea de nord a insulei. Chiar dacă multe dintre artefactele medievale au fost distruse de timp, Kastro continuă să impresioneze prin resturile zidurilor de apărare care s-au menținut foarte bine atât în fața atacurilor, dar și a timpului modern. Dacă urci până la castel vei avea parte de cele mai frumoase panorame asupra mării.

Descoperă satele de pescari la o plimbare pe cal

Dacă iubești tradițiile și obiceiurile grecești pornește în explorarea așezărilor uitate de vreme la o plimbare pe cal. Sunt o mulțime de centre de echitație pe întreaga insulă de unde poți închiria câteva ore atât calul, cât și un ghid care te va conduce pe cărările nebătute ale insulei.

Prinde apusul în Agia Eleni

Pentru un moment de neuitat în doi mergi pe coasta de vest a insulei, în Agia Eleni pentru a admira spectaculosul apus de soare care îmbracă plaja argintie în nuanțe de liliachiu și roșu intens, și se pierde în marea cea turcoaz.

Urmărește un film în aer liber

Din portul Skiathos se întinde un promontoriu considerat punctul cultural al insulei. Mica peninsula Boutzi găzduiește pe lângă terase, taverne și câteva edificii istorice, și un cinema în aer liber, unde poți urmări în tihnă un film, alături de persoana iubită.

 

De Mădălina Isar

Sejur Skiathos

Vila Dimitris 2*- de la 1 euro + 499 lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close