Antena 3 CNN Timp liber Turism 5 stațiuni pe litoralul Mării Ionice, de văzut în această vară

5 stațiuni pe litoralul Mării Ionice, de văzut în această vară

5 stațiuni pe litoralul Mării Ionice, de văzut în această vară
04 Iul 2016   •   16:37
Plaje cu nisip fin argintiu sau pietricele perfect rotunde de un alb sclipitor, îmbrățișate de ape în nuanțe turcoaz și păzite îndeaproape de stânci înalte care domină linia de orizont a cerului... Nici nu este de mirare de ce litoralul Mării Ionice a devenit tot mai popular în ultimii ani, mai ales pentru turiștii români.

Lefkada este una dintre insulele grecești de la Marea Ionică, care se mândrește cu stațiuni pline de viață, cosmopolite, cu aer boem, tradiționale sau liniștite, în funcție de preferințe vei găsi aici lucul care te va inspira cu siguranță.

Nidri este cea mai populară stațiune de pe insulă și totodată una dintre cele mai moderne, dar chiar și așa cosmopolita așezare încă păstrează obiceiuri grecești moștenite din străbuni, dar și delicii tradiționale influențate de-a lungul timpului de mai multe popoare, precum venețienii. Stațiunea găzduiește plaje irezistibile, adevărate minuni ale naturii, dar și o cascadă superbă, aflată în imediata apropiere.

Foarte aproape de celebra plajă Kathisma vei găsi o altă stațiune fermecătoare unde localnicii nu și-au pierdut tradițiile. Agios Nikitas este un sat cocoțat pe o colină de unde ai parte de priveliști hipnotizante asupra coastei sălbatice a mării. Atuurile locului sunt plajele ascunse în golfuri cu ape cristal și valuri spumoase, ideale pentru practicare sporturilor nautice, dar și liniștea care domnește peste întreaga așezare.

Dacă ești pasionat de arhitectura veche mergi în Tsoukalades, un sat de munte cu case din piatră și acoperișuri din țiglă, străduțe labirintice pavate cu piatră brută și urme ale popoarelor care și-au făcut veacul pe aici. De pe plajele din apropierea satului vei putea admira spectaculoasele apusuri de soare, care se pierd în apele cu tentă violet ale Mării Ionice.

Amplasată spectaculos într-un golfuleț de pe coasta de sud a insulei Lefkada, stațiunea Vassiliki îmbină tradițiile, liniștea cu modernitatea și viața de noapte pronunțată. Totodată, orășelul este un adevărat magnet pentru turiștii pasionați de sporturi nautice precum surf sau windsurfing.

Pentru momente liniștite în familie, alături de cei mici alege stațiunea Ligia, aflată la doar 6 km de capitala Lefkada. Casele tradiționale garnisite cu floricele, plajele pitorești, intrarea lină în apele călduțe, și atmosfera de vacanță sunt doar câteva dintre motivele pentru care tot mai mulți turiști ajung aici în fiecare vară.

 

De Mădalina Isar

Oferta speciala Lefkada  

Hotel Nostos 2*- de la 1 euro + 599 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close