Antena 3 CNN Timp liber Turism Atracții pe care nu trebuie să le ratezi într-un sejur pe insula Zakynthos

Atracții pe care nu trebuie să le ratezi într-un sejur pe insula Zakynthos

Atracții pe care nu trebuie să le ratezi într-un sejur pe insula Zakynthos
12 Mai 2016   •   15:55
Magnifică, prietenoasă cu fiecare membru al familiei, plină de resurse naturale și bogată în peisaje memorabile, insula Zakynthos te va cuceri cu siguranță pe viață! Nu spunem noi asta, o afirmă miile de turiști care ajung aici în fiecare an, pentru a se bucura de un colț de natură unic în Europa, unde plajele întinse cu nisip fin sunt străjuite de stânci argintii, iar țestoasele pe cale de dispariție, Caretta Caretta au locuri special amenajate unde-și pot depune în tihnă ouăle.

Atracţia-simbol a insulei


Cea mai faimoasă atracţie turistică a insulei este Plaja Navagio, aproape de satul Anafotiria, care şi-a luat numele de la nava eşuată pe mal în urmă cu mai mult de 30 de ani. Aceasta este considerată a fi una dintre cele mai bune plaje din întreaga Grecia şi, cu siguranţă, cel mai fotografiat peisaj.

Numită iniţial Agios Georgios, în urma naufragiului unui vas care transporta ilegal ţigări, plaja a fost redenumită, iar odată cu trecerea anilor, nisipul a înconjurat complet nava, astfel că aceasta pare acum parte integrantă a acestui peisaj. Admiră vestigiile navei în mijlocul plajei cu nisip alb, înconjurate de apele turcoaz, cristaline, cu sclipiri uimitoare, şi de stânci verticale uriaşe de roci albe.

Marathonisi, splendoare naturală


În golful Laganas, vizavi de plaja Keri, te aşteaptă, la doar un drum distanţă cu barca, splendida insuliţă Marathonisi, ce include de fapt două sau mai multe insule mici. Acesta este unul dintre locurile preferate de ţestoasele Caretta Caretta, aflate pe cale de dispariţie şi protejate de ecologiştii greci, care vin aici pentru a se reproduce în sezonul de vară.

Astfel, vizitatorii insulei nu au voie să exploreze insula în întregime, ci se pot bucura doar de o parte a plajei, pentru a nu dăuna activitatea broscuţelor. Chiar şi aşa, te poţi bucura şi de la distanţă de peisajul superb alcătuit din păduri dese de pini şi de stejari, păstrate în condiţii excelente. Iar amatorii de snorkeling pot descoperi cele două peşteri din zonă, ideale pentru descoperirea minunilor colorate din ape.

 

De Geanina Ichim

Sejur Zakynthos 

Hotel Andreolas 2*- de la 258 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close