Antena 3 CNN Timp liber Turism Bozburun, satul ireal al Turciei

Bozburun, satul ireal al Turciei

Bozburun, satul ireal al Turciei
12 Feb 2016   •   15:43
”Bozburun este raiul pe pământ, este ca sudul Franței, dar nu la fel de excentric. Este ca insulele grecești, dar mult mai cosmopolit. Se aseamănă cu Italia, și totusi nu atât de neobișnuit. Te poartă cu gândul la Caraibe, chiar dacă nu este la fel de sălbatic...”. Bozburun este unic.

Așa era descris acum mulți ani satul turcesc Bozburun, într-o celebră revistă de travel, ridicând așezarea în topul locurilor perfecte unde să-ți petreci vacanța de vară.

Paradisul ascuns între crestele montane și pădurile de pini se află la o distanță de aproximativ 50 de km de Marmaris, destul de aproape de insulița Symi, împrumutând puțin din arhitectura și obiceiurile grecești, dar în același timp dezvoltându-se atât de frumos pe baza tradițiilor turcești moștenite din străbuni.

Bozburun este ca un tot unitar, unde întâlnești căsuțe vechi, uitate de vreme, care au un farmec aparte cucerindu-te pe  loc. Este destinația aceea unde sunt îmbinate mai multe elemente –modernul cu străvechiul, anticul cu prezentul, liniștea cu agitația din nopțile de weekend, când valurile de turiști ies în taverne pentru a se distra până la ivirea zorilor.

Specialitatea locului este mierea de cimbrișor. Crânguri întregi de cimbrișor se întind pe toată zona, ademenindu-te cu a sa aromă relaxantă. Cimbrișorul de câmp este o plantă aromatică cu proprietăţi terapeutice recunoscute. Mierea rezultată este foarte aromată și aurie, datorită buchetului floral. În Bozburun, unii turiști ajung special pentru a cumpăra de aici acest tip de miere 100% naturală, recunoscută pentru proprietățile tonice, în cazul anemiilor, calmând tusea astmatică, bronșita, dar și având o acțiune antiseptică puternică.

Dacă ai timp de hoinărit străbate străduțele șeruitoare ale satului, garnisite cu floricele colorate, pini parfumați, și platani bătrâni, iar pe alocuri cu magazine de suveniruri, taverne pitorești, dar și mici piețe unde localnicii scot la vânzare deliciile locale.

 

de Mădălina Isar

Sejur Marmaris

Hotel Pasa Beach 4*-  234 euro + 329 lei/ persoana, 6 nopti de cazare cu all inclusive, transport cu autocarul, insotitor de grup si asistenta turistica in statiune. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close