Antena 3 CNN Timp liber Turism Bucate si vinuri de calitate, intr-o regiune pitoreasca a Toscanei

Bucate si vinuri de calitate, intr-o regiune pitoreasca a Toscanei

Bucate si vinuri de calitate, intr-o regiune pitoreasca a Toscanei
01 Oct 2014   •   14:20
Fermecatorul oras Poggibonsi, din provincia Siena, Toscana, pozitionat pe raul Elsa si principalul centru turistic din Valea d’Elsa, este o destinatie de vacanta plina de culoare, chiar daca nu este la fel de populara ca alte orase mari din Italia.

Cu o bogata traditie si cultura toscana, Poggibonsi te cucereste de la prima vedere cu peisajele uimitoare care iti taie respiratia, precum si cu preparatele sale traditionale, pentru care este faimoasa in intreaga lume, si mai ales pentru vinurile de calitate.

Atractii de toate felurile in Poggibonsi


Orasul italian se mandreste cu  o mare varietate de obiective culturale si istorice interesante, dintre care se evidentiaza Sanctuarul Romituzzo, un monument fascinant care dateaza inca din secolul al XIV-lea. De-a lungul timpului, acesta a fost restaurat asa incat sa fie conservate cum se cuvine picturile antice si artefactele.

In centrul orasului vei gasi biserica St Lorenzo si cladirea Primariei, doua cladiri deosebite din punct de vedere arhitectural, iar alta atractie a orasului este fantana zanelor, Fonte delle fate, datand din secolul XIII, caracterizata de frumoasele arcade construite in stil traditional toscan.  

In apropiere de Poggibonsi poti vizita alte orase impresionante ale Toscanei, precum Siena, care se deosebeste prin arhitectura gotica maiestuoasa, si San Gimignano, un oras medieval perfect conservat situat pe culmea unui deal, cu priviri spectaculoase imprejur.

Faimoasa bucatarie toscana

Multi calatori care au ajuns prin regiunile pitoresti ale Toscanei au marturisit ca s-au indragostit iremediabil de bucataria toscana, considerata a fi una dintre cele mai bune din lume.

Bucatarii locali folosesc cele mai proaspete uleiuri si vinuri de calitate pentru a pregati bucate traditionale absolut delicioase, de care nu te vei mai satura in aceasta vacanta. Incearca tocana de mistret cu rosii in restaurantele rustice din Poggibonsi si cere  cel mai bun vin potrivit pentru felul de mancare.

 

Geanina Ichim

Sejur Siena Toscana 

Hotel Toscana Ambassador 4*- de la 275 euro/persoana, transport cu avionul, 6 nopti de cazare cu demipensiune, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro , call center 031/2263325.

 

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close