Antena 3 CNN Timp liber Turism Ce se întâmplă acum în Egipt, după ultima tragedie aviatică

Ce se întâmplă acum în Egipt, după ultima tragedie aviatică

Ce se întâmplă acum în Egipt, după ultima tragedie aviatică
Sursa foto: Foto: pixabay.com
20 Mai 2016   •   20:29

Ipoteza unui atac terorist asupra zborului EgyptAir MS804 este una sumbră pentru turismul egiptean.

Cifrele din luna februarie a acestui an arată că numărul turiștilor care aleg să meargă în Egipt s-a redus la jumătate, iar numărul nopților petrecute în acest stat a scăzut cu 67,2 la sută față de aceeași perioadă în 2015, scrie Daily Mail.

Experții în aviație susțin că turismul egiptean este pe muchie de cuțit.

La sfârșitul anului trecut, un avion de linie rusesc, cu 224 de persoane la bord, s-a prăbuşit în centrul Peninsulei Sinai.Avionul de tip Airbus A-321 tocmai decolase din staţiunea egipteană Sharm el-Sheikh, de la Marea Roşie, şi se îndrepta spre oraşul rus Sankt Petersburg.
 
”Din păcate, acest ultim eveniment vine la scurt timp după ce un EgyptAir a fost deturnat în Cipru, în 29 martie, în vreme ce rănile încă nu s-au închis în legătură cu tragedia de anul trecut, în care a fost implicată o aeronavă rusească”, a spus Dr. Yeganeh Morakabati, de la Universitatea Bournemouth, expert în percepția riscului în contextul evenimentelor naționale și globale catastrofale.

"Toate aceste evenimente zugrăvesc o imagine defavorabilă Egiptului ca destinație turistică, făcându-le tot mai dificilă recuperarea”, a mai spus el.

 

×
Subiecte în articol: avion prabusit Egipt
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close