Antena 3 CNN Timp liber Turism Cea mai vizitată insulă din Grecia, măsuri drastice pentru turişti: „Nu mai putem accepta, ne va distruge“ 

Cea mai vizitată insulă din Grecia, măsuri drastice pentru turişti: „Nu mai putem accepta, ne va distruge“ 

Cea mai vizitată insulă din Grecia, măsuri drastice pentru turişti: „Nu mai putem accepta, ne va distruge“ 
Sursa foto: Foto: pixabay.com
12 Sep 2018   •   08:46

Autorităţile din insula greacă Santorini au luat măsuri pentru a controla fluxul de turişti, motivând că, deşi pompează bani în economia locală, distrug infrastructura.

„Mulţi localnici depind de vasele de croazieră, dar trebuie să facem şi compromisuri. Sistemul de electricitate şi reţeaua de apă şi canalizare şi-au atins limitele. Gunoiul s-a dublat în ultimii cinci ani. Dacă nu controlăm fluxul de turişti, ne va distruge“, şi-a apărat primarul decizia.  

„Fiecare turist cheltuieşte aproximativ 150 de euro pe zi, iar 70% din populaţia insulei depinde de turism, de la ghizi turistici, la şoferi de autobuz, patroni de restaurante, gazde sau patroni de magazine de suveniruri. Nu vrem nicio limită, ba dimpotrivă, vrem să vină şi mai mulţi oameni“, spune şi Nikos Nomikos, preşedintele asociaţiei de retail din Santorini.   

Santorini, formată după o erupţie vulcanică din 1613 î.Hr., este una dintre destinaţiile turistice de top din lume şi cea mai populară din Grecia, potrivit Wall Street Journal.

 

×
Subiecte în articol: Grecia insula
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close