Antena 3 CNN Timp liber Turism Cele mai frumoase experiențe în Rhodos

Cele mai frumoase experiențe în Rhodos

Cele mai frumoase experiențe în Rhodos
07 Apr 2015   •   14:54
Zeci de km de plaje scăldate de cele mai azurii ape și brodate de situri arheologice, o mulțime de cafenele și terase cu vederi către paradis alături de preparate delicioase care îți fac poftă să pășești în lumea de poveste a Insulei Soarelui. Cam așa ar putea fi descrisă Rhodos.

Simțuri invadate de mirosul sărat al mării

Fiecare poteca din Rhodos te duce către mare... Străzile căptușite cu leandri în culori vibrante, cu pădurile de pini și chiparoși care te îmbată cu parfumul lor delicat. Zumzetul insectelor ”zuzunia” și cântecul valurilor spumoase care se lovesc de stâncile gri ce par că se nasc din mare, sculptate de vânt și soare, par aievea. Odată ce ai pășit pe tărâmul însorit al Greciei, te simți parte din poveștile cu prinți și prințese.

Dansează în ritm cu fluturii

Mii de bătăi din aripioare colorate care te surprind plăcut... Tablouri pictate de natură cu migală care te vor fascina. Cascade, iazuri, cărări nebătute cu vegetație luxuriantă, dansurile de împerechere a fluturilor și liniște, o liniște care se întinde peste întregul ținut, acesta este Parcul Petaloudes.  

O splendoare medievală

În capitala Rodos parcă pășești în trecut, cel puțin 100 de ani! Casele din piatră veche și străzile din roci neșlefuite, castelele ioaniților și zidurile de apărare, încă rezistă vremurilor moderne, chiar dacă timpul a lăsat răni adânci pe vechile construcții. Mirosul medieval este însă diminuat de buticurile elegante unde comercianții își expun mărfurile diverse pe tarabele improvizate. Totul pare cusut cu fir din aur, mai ales peisajele.

Încearcă preparatele tradiționale în Lindos


Câtă diversitate în bucătăria grecească! Preparatele gătite după rețetele străvechi sunt parfumate, suculente și colorate în nuanțe jucăușe. Ți se face poftă numai când le zărești expuse în vitrinele restaurantelor sau a magazinelor. În Lindos, comoara insulei, ai ocazia să te răsfeți culinar în timp ce admiri casele înșiruite pe stâncile ce străbat cerul. Dacă ai noroc, la asfințit, poți fi martorul unui spectacol fascinant... plajele par învelite cu o mantie în culorile curcubeului.

 

Early Booking Rhodos 

Hotel Evi 3*- de la 369 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332  

 

 

  de Mădălina Isar

 

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close