Antena 3 CNN Timp liber Turism Cinci lucruri pe care să le faci dacă mergi în Zakynthos

Cinci lucruri pe care să le faci dacă mergi în Zakynthos

Cinci lucruri pe care să le faci dacă mergi în Zakynthos
22 Iun 2015   •   17:25
Plimbare cu vasele cu podea din sticlă, scufundări în apele de smarald, plajă lângă epava contrabandiștilor, sau drumeții pe coastele abrupte, sunt doar câteva dintre posibilitățile de petrecere a timpului liber, pe insula Grotelor Albastre. Explorează, învață și simte atmosfera festivă din Zakynthos!

Ia pulsul orașului Zante

Capitala insulei Zakynthos se remarcă prin centrul său istoric, foarte bine întreținut dar și prin zonele moderne. Cu o viață de noapte pronunțată și nenumărate centre de shopping, Zante este destinația perfectă dacă ești în căutarea unui sejur activ. Plimbă-te pe străduțele învechite de timp, printre clădirile cu aer venețian și admiră marea din fortăreața care domină orașul din orice punct ai privi.

Înoată cu țestoasele pe insula Maratonissi

Unul dintre simbolurile insulei sunt țestoasele Caretta Caretta, pe care le vei întâlni la tot pasul în Zakynthos, în principal în zonele mai puțin aglomerate cu ape micuțe, calde și limpezi, unde își depun în liniște ouăle. Insulița Maratonissi este tărâmul protejat de stat, unde această specie de broască poate fi văzută în apele precum smaraldul, alături de care poți înota în voie. Este un ”must do”, pe insulă, așa că nu trebuie să te sfiești să faci asta!

Scufundă-te în zona grotelor

Chiar dacă apele de cristal îți dezvăluie puțin din comorile subacvatice, nu trebuie să îți refuzi o experiență de neuitat. Scuba diving este sportul insulei, pe care îl poți practica oriunde aici, însă cel mai bun loc este în zona grotelor Blue Caves și Keri Caves. Dacă deții un aparat rezistent la apă, te poți numi norocos, pentru că aici, chiar ai ce fotografia.

Urcă în celebrul punct de belvedere

Chiar dacă nu este unul dintre cele mai cunoscute locuri de pe insulă, este extrem de fascinant să admiri marea din restaurantul aflat în vârf de stâncă, în Capul Keri. Cunoscătorii vin aici pentru a lua cina la amiază, unde pot bifa două lucruri dintr-un ”foc”. Peisajele te lasă fără grai, atmosfera este deosebită, iar preparatele sunt pe măsura așteptărilor tale.

Explorează apele la o plimbare în vasul cu podea din sticlă

Laganas este una dintre cele mai vibrante stațiuni din Zakynthos, un loc în care ai ce să faci cât e ziua de lungă. Tot aici, te poți bucura în voie de o excursie de câteva ore în vasul care îți oferă priveliști asupra fundului mării.

 

de Mădălina Isar

Last Minute Zakynthos 

Vila Margarita 2*- de la 249 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332

 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close