Antena 3 CNN Timp liber Turism Creta, paradisul iubitorilor de drumeții

Creta, paradisul iubitorilor de drumeții

Creta, paradisul iubitorilor de drumeții
18 Iul 2016   •   17:12
Creta este binecuvântată cu o combinația unică de plaje spectaculoase dominate de creste montane și parcuri naționale fantastice, prin care atrage turiștii din toate colțurile lumii dornici de activități interesante într-un colț de natură divin.

Trasee spectaculoase

Dacă te pasionează hiking-ul, iubești plimbările în natură sau îți place să te aventurezi pe cărări nebătute, alege Cheile Samaria, unul dintre cele mai lungi defilee din Europa, care se întinde pe circa 16 kilometri și cuprinde cascade spectaculoase, stânci și crestături în munte impresionante, plante rare și peisaje deosebite.

Defileul începe pe coasta de vest a insulei Creta, din Munții Lefka Ori și se încheie pe cea sudică. Vei coborî circa 1000 de metri într-o prăpastie care se cască din pământ, pe poteci garnisite cu vegetație specifică locului și stânci cu forme ireale, care te vor conduce către celebrele ”Porți de Fier”. Este o zonă cu pereți din calcar precum mierea cu înălțimi fabuloase care ating circa 500 de metri, foarte apropiați unul de celălalt, lăsând o mică potecă prin care se scruge un firicel de apă cristalină.

Micul pasaj pe care trebuie să te încumeți să-l traversezi, te va conduce către pajiști pline de verdeață binecuvântate cu peisaje unice. De aici drumul șerpuiește pe lângă pini și măslini sălbatici, și te conduce către coline ușor de urcat.

Peisaje unice

Traseul pe chei durează circa 4 ore, și deși este destul de dificil, chiar și cei neexperimentați îl pot parcurge. Traseul se încheie în satul Agia Roumeli, aproape de un mic port. Aici, săteni trăiesc parcă în alt veac, totul pare liniștit, iar bunătățile tradiționale pe bază de lapte și brânză de capră, legume și fructe proaspete, trebuie neapărat degustate.

 

De Mădălina Isar

Sejur Creta

Hotel Elmi Suites 4*- de la 416 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close