Antena 3 CNN Timp liber Turism De ce să mergi în Kos, în această vară?

De ce să mergi în Kos, în această vară?

De ce să mergi în Kos, în această vară?
25 Iun 2015   •   17:16
Fermecătoare și prietenoasă cu turiștii, insula grecească Kos este cea mai inspirată alegere dacă tânjești după vacanțele relaxante la malul mării. Plajele sunt curate, apele cristaline și calde, iar posibilitățile de petrecere a timpului liber sunt nenumărate.

Insula Părintelui Medicinei

Pentru turistul ceva mai excentric, Kos păstrează zone unde distracțiile sunt la loc de cinste, dar și situri istorice vechi demne de a fi explorate. Poveștile care domnesc pe insulă se învârt în jurul marelui Hipocrate, care a fondat aici prima școală pentru viitorii medici.

Majoritatea călătorilor care ajung pe insulă se simt atrași în primul rând de legendele antice, vizitând locurile natale unde Părintele Medicinei s-a născut și a trăit o lungă bucată de vreme. Cea mai interesantă atracție este Platanul unde obișnuia să le citească studenților săi, pe care nu ai cum să-l ratezi în cadrul sejurului. Platanul lui Hipocrate se află în centrul orașului Kos, în imediata apropiere de Castelul Cavalerilor.

De ce este insula Kos specială...

Dacă ești mare amator de plajă și plimbări pe malul mării, vei găsi zeci de zone care să îți satisfacă cerințele. Nisipul variază de la fin la pietriș, în diverse nuanțe de la alb la auriu, iar zonele de promenadă sunt excelente. De asemenea, zona portului din orașul Kos este perfectă pentru o plimbare romantică la apusul soarelui, dar și dacă ești pasionat de shopping. Vei găsi în toată zona, magazine de suvenire, localuri unde se servesc produse locale delicioase, dar și cluburi  unde poți să petreci cât e noaptea de lungă.

Insula Kos este specială și din alte motive. De exemplu, în satele din nordul insulei se realizează un tip de miere dintr-o plantă destul de asemănătoare cu oregano. Localnicii sunt foarte mândri de acest preparat, pe care îl poți achiziționa din orice stațiune de pe insulă. În majoritatea locurilor din Kos poți gusta două preparate absolut delicioase- dulceață din roșii cherry și vinete pitice, alături de un vin roșu parfumat.

 

Mădălina Isar

Sejur Vara Holiday Roulette Kos 

Hotel 3*- tarif unic 259 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. . Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332.

 

×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close