Antena 3 CNN Timp liber Turism Experiență gastronomică în Funchal

Experiență gastronomică în Funchal

Experiență gastronomică în Funchal
05 Oct 2015   •   16:44
Capitala insulei Madeira este o grădină în adevăratul sens al cuvântului, plină de plante exotice și păsări rare, de păduri de dafini, plus o mulțime de canale protejate prin lege. Funchal este paradisul verde unde ai parte de cele mai frumoase experiențe.

Delicii pe care trebuie să le încerci


Madeira excelează la capitolul gastronomie, preparatele tradiționale sunt cunoscute în toată lumea, iar fructele locale sunt foarte apreciate. Aici poți servi delicatese la fiecare colț de stradă ori în localuri moderne. L deliciile culinare se adaugă din plin peisaje care te lasă fără grai. Nici nu este de mirare că Funchal este considerată bijuteria insulei.

Nu poți să ajungi în Funchal și să nu încerci vinul local. Un vin roșu cu aromă de citrice, dulce, parfumat care te amețește destul de repede, chiar dacă de la prima gură seamănă ușor cu mustul. Alături de un pahar de vin, poți să servești espada gratinaţi cu felii de banane (pește asemănător țiparului), sau fructe de mare în stil local cu multe ierburi și legume proaspete. Dacă îți plac provocările, încearcă unul din preparatele specifice insulei, mâncărurile din carne de rechin  sau peștele spadă afumat.

Arome amețitoare

În trecut Madeira era acoperită în totalitate de păduri de dafini, astăzi chiar dacă nu mai sunt atât de multe, insula încă se laudă cu plantații foarte mari de dafini.

Unul dintre cele mai apreciate preparate gătite la foc de lemn de laur și aromat foarte bine cu frunze de dafin este vita espetada cu ananas copt. Numele vine de la forma în care este gătită carnea- frigărui. La un astfel de meniu te poți delecta cu un pahar de Poncha, care este un amestec de rom, suc de lămâie, îndulcit cu miere din trestie de zahăr. La desert încearcă brioșele cu ciocolată și fructe locale, alături de lichiorul de castane sau cireșe.

 

de Mădălina Isar

 

Sejur Crăciun Madeira 

Hotel 4*-de la 499 euro/persoana, 4 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro , call center 031.226.33.25

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close