Antena 3 CNN Timp liber Turism Experienţe unice în satul pitoresc Prinos din Thassos

Experienţe unice în satul pitoresc Prinos din Thassos

Experienţe unice în satul pitoresc Prinos din Thassos
20 Iul 2016   •   17:11
 Insula Thassos, situată pe coasta de nord a Mării Egee, este o destinaţie excelentă de vacanţă pentru întreaga familie, pentru cupluri în căutare de locuri romantice sau pentru tineri dornici de aventuri. Relaxează-te pe plajele întinse cu nisip alb mângâiate de ape limpezi, cu sclipiri de diamant şi explorează minunatele sate pitoreşti, ca să descoperi şi să intri în contact cu lumea şi cultura grecilor.

Zonă împânzită de măslini

Prinos, situat la doar 4 km de portul din Skala Prinos, pe coasta de vest a insulei, este unul dintre cele mai mari şi mai atractive sate din Thassos, surprinzător construit sub forma unui amfiteatru, pe un deal ce duce spre satele montane înalte ale Kazaviti.

Dezvoltarea economică a acestei zone a făcut posibil ca măslinii să beneficieze de condiţii perfecte pentru a creşte, astfel că toţi versanţii sunt acoperiţi de verdele argintiu al plantaţiilor vaste de măslini. De altfel, aceasta este principala zonă de măsline şi producătoare de ulei din întreaga insulă.

Atracţii la piaţă şi în împrejurimi

În Prinos te aşteaptă o atracţie foarte populară pe tot parcursul anului, singura de acest fel din Thassos, o piaţă în aer liber deschisă în fiecare luni dimineaţa. Turişti şi localnici deopotrivă se adună la acest bazar pentru produsele de o calitate excepţională, de la fructe şi legume proaspete, la nuci, murături, conserve, perdele, perne, prosoape, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte, toate prezentate într-o atmosferă unică, plină de viaţă.

Produsele locale, în special uleiul de măsline, din orice soi, sunt cadouri minunate pentru cei dragi, dar şi amintiri preţioase ale acestei vizite inspirate. Micile cafenele cochete de pe lângă piaţă îţi oferă un loc perfect pentru relaxare după dimineaţa agitată prin cumpărături şi negocieri cu localnicii greci, o experienţă de neuitat.

Turiştii dornici de aventură se pot bucura pe tot parcursul anului de excursii şi drumeţii în munţi, precum şi activităţi organizate în natură. Asociaţiile culturale locale, foarte bine organizate şi cu entuziasm, au sprijinit şi au îmbunătăţit în mod semnificativ viaţa culturală a zonei cu numeroase evenimente, festivaluri şi expoziţii interesante. Chiar şi biblioteca oraşului organizează cursuri de pictură, ceramică, şah şi dansuri tradiţionale şi moderne.

 

De Geanina Ichim

Sejur Thassos

Vila Tasos 2* - de la 1 euro + 499 lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close