Antena 3 CNN Timp liber Turism Jumeirah, intre traditie, religie si modernism

Jumeirah, intre traditie, religie si modernism

Jumeirah, intre traditie, religie si modernism
24 Oct 2014   •   16:10
 

Jumeirah este o zona rezidentiala din Dubai, Emiratele Arabe Unite, care curprinde in principal locuinte private care mai de care mai spectaculoase si mai scumpe, si de asemenea una dintre zonele populare in care ”navalesc” turistii.


Revelionul pe plaja

Plajele din Jumeirah sunt foarte apreciate de cei care viziteaza aceste locuri si au devenit cu atat mai faimoase cu cat aici s-a organizat in anul 2009 Campionatul Mondial de Fotbal de Plaja. Toate facilitatile sunt asigurate aici, iar turistii sunt rasfatati peste masura cu orice au nevoie, de la umbrela de soare pana la umbreluta din cocktail, sporturi acvatice si localuri unde sa-si petreaca timpul.

Ce destinatie de vacanta poate fi mai potrivita pentru a te bucura de o petrecere pe plaja in noaptea de Revelion daca nu Dubai? Aici sunt organizate evenimente deosebite, la fel ca in cele mai importante zone din oras, care constau intr-o gala cocheta, cu preparate dintre cele mai fastuoase, bauturi fine, pentru ca miezul noptii sa fie marcat de un frumos foc de artificii.

Moscheea din Jumeirah

In plus, aceasta zona are de oferit si atractii cu o mare insemnatate istorica si religioasa. Viziteaza situl arheologic Jumeirah, despre care se spune ca este unul dintre cele mai importante din Emiratele Arabe Unite, unde s-au descoperit artefacte datand inca din secolul VI, cand Imperiul era dominat de persani, cu putin timp inainte ca islamismul sa ajunga in golf.

Un alt obiectiv de neratat este Moscheea Jumeirah, cea mai mare din oras si  una dintre cele mai frumoase si mai fine exemple de arhitectura islamica moderna. In fiecare duminica si joi dimineata, de la ora 10, sunt organizate tururi ale moscheii, in cadrul carora poti afla mai multe despre semnificatia sa si despre cultura musulmana.

 

Geanina Ichim

Revelion Dubai 

Hotel Al Ghurair Rayhaan 5*- de la 1107 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Early Booking - taxa de aeroport gratuita pentru 1 persoana din camera dubla - valabil pana la 31.10.2014. Detalii pe www.gullivertours.ro , 021/794.75.07

 

×
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close