Antena 3 CNN Timp liber Turism Kefalonia, vacanță pe tărâmurile magice ale nimfei Melissanthe

Kefalonia, vacanță pe tărâmurile magice ale nimfei Melissanthe

Kefalonia, vacanță pe tărâmurile magice ale nimfei Melissanthe
05 Iul 2016   •   17:26
Kefalonia, una dintre cele mai frumoase insule grecești, se află pe lista cu locuri de văzut în această vară a mii de turiști români, și nu numai! Acest paradis în nuanțe diverse de albastru este învăluit în legende și povești de dragoste între zei și muritoare.

De-a lungul timpului această insulă din Marea Egee a atras boemii, artiștii și personalitățile din toate coțurile lumii, dat fiind faptul că locul este unul magic, iar zeii l-au binecuvântat cu peisaje unice, plaje idilice, o gastronomie savuroasă și localnici ospitalieri.

Simbolul locului este fără nicio îndoială Lacul Melissani, o peșteră descoperită întâmplător de către localnici prin anul 1953, când un devastator cutremur a surpat acoperișul grotei. Potrivit legendelor locale, acest lac cu apă salmastră (o combinație de apă sărată și apă dulce), s-ar fi format în urma unei decepții în dragoste. Nimfa Melissanthe transmitea mesaje de dragoste folosindu-se de delfini, către zeul Pan.

Distrusă de refuzurile zeului, Melissanthe a decis să-și pună capăt zilelor aruncându-se în apele adânci ale lacului. Astfel, dragostea, suferința și lacrimile nimfei, ar fi format acest lac incredibil. În zona grotei vei putea observa stalagmite și stalactite cu forme asemănătoare unor delfini... O plimbare cu gondola pe apele turcoaz-violet ale lacului Melissani este de bifat neapărat! Ascultă poveștile locale și imortalizează peisajele boeme ale uneia dintre cele mai frumoase peșteri din Europa.

Peștera cu lac subteran de circa 30 de metri adâncime, se află foarte aproape de satul. Locul natural a fost expus publicului abia în jurul anului 1963, devenind chiar unul dintre cele mai importante obiective ale insulei Kefalonia.

 

De Mădălina Isar

Oferta speciala Kefalonia 

Hotel Kalypso 2*+ - de la 1 euro + 599 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close