Antena 3 CNN Timp liber Turism Lagune grecești cu ape în nuanțe ireale

Lagune grecești cu ape în nuanțe ireale

Lagune grecești cu ape în nuanțe ireale
10 Aug 2016   •   15:27
Grecia este un tărâm de poveste cu orașe istorice bine păstrate, situri arheologice care găzduiesc temple și sanctuare închinate zeilor, care sfidează legile timpului, stațiuni moderne binecuvântate cu peisaje unice și golfuri cu ape în nuanțe diverse de albastru care te hipnotizează.

Ideale pentru sesiuni relaxante de înot, pentru fotografii și explorarea paradisului subacvatic, lagunele din Grecia sunt luate cu asalt în fiecare sezon estival, de către turiștii europeni veniți în căutarea paradisului albastru. Iată două dintre cele mai fantastice lagune cu ape cristal pe care ar trebui să le incluzi pe lista cu locuri de văzut.

Balos, laguna cretană unde marea își schimbă nuanța de albastru

La circa 180 de km de Heraklion, în partea de nord-vest a Cretei, foarte aproape de Chania, se află laguna Balos, un loc desprins din basme care atrage curioșii din toate colțurile lumii. Aici marea are nuanțe schimbătoare, dis de dimineață este cristal, un albastru luminos care te vrăjește, la amiază are sclipiri aurii, iar la apusul soarelui prinde reflexii violet, azurii și roșiatice. Este înconjurată de o plajă paradisiacă cu nisip fin la bază în nuanțe de cuarț roz și alb ca spuma laptelui.  

Laguna Albastră, celebrul loc unde au fost filmate scene din blockbusterul Blue Lagoon

Pe insula Corfu, la circa 25 de km de portul Igoumenitsa și aproximativ 30 de km de Parga, foarte aproape de Sivota, în inima Mării Ionice, se află Laguna Albastră. Apele care variază de la albastru cristal la verde smarald sunt ideale pentru înot. Locul este celebru pentru că aici au fort turnate câteva scene ale filmului Blue Lagoon, în care celebrii Brooke Shields și Christopher Atkins au înotat nestingheriți în Marea Ionică. Poți ajunge aici într-o croazieră de o zi, din portul principal al insulei Corfu, iar drumul până la golf nu durează mai mult de două ore.

 

De Mădălina Isar

Sejur Corfu

Vila Dini 2* - de la 360 euro/persoana.

Sejur Creta

Dream Village 3* - de la 286 euro/persoana.*Taxe de aeroport bonus!

Servicii incluse: 7 nopti de cazare fara masa, transport cu avionul, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close