Antena 3 CNN Timp liber Turism Lefkada, insula cu cele mai spectaculoase plaje din Grecia

Lefkada, insula cu cele mai spectaculoase plaje din Grecia

Lefkada, insula cu cele mai spectaculoase plaje din Grecia
24 Aug 2016   •   15:01

 Cunoscute pentru peisajele uimitoare și apele în nuanțe de albastru luminos, plajele insulei Lefkada sunt printre cele mai frumoase din Marea Mediterană. Egremni, Porto Katsiki și Kathisma sunt cele mai faimoase și mai spectaculoase, în timp ce Agios Ioannis și Vassiliki sunt adevărate paradisuri pentru pasionații de sporturi nautice.

Egremni, plaja de la capătul celor 325 de trepte

Aproape distrusă în urma cutremurului din 2015, plaja Egremni a fost reconstruită de autoritățile insulei Lefkada, și este încă una dintre cele mai frumoase fâșii de nisip din Grecia. Se află la circa 40 de km  de Lefkada Town, și este împrejmuită de stânci înalte în culorile mierii. Pentru a ajunge pe nisipul fin alb, scăldat de valurile turcoaz, trebuie să cobori nu mai puțin de 325 de trepte săpate în rocă brută. Efortul depus pentru a ajunge aici merită cu desăvârșire, mai ales că intrarea lină în mare, nisipul fin și zona de coastă lungă, fac din Egremni un loc ideal de relaxare, perfect chiar și pentru sejururile alături de cei mici.

Porto Katsiki, plaja cu formă de semilună

La mică distanță de pitorescul sat Athani, se află Porto Katsiki o plajă stâncoasă cu nisip fin, mângâiată de apele cristal ale Mării Ionice. Este inclusă în topurile internaționale ale celor mai frumoase plaje, iar rocile abrupte care protejează zona de coastă lungă, par că alunecă în orice moment în marea azurie. Până să cobori pe plajă te poți bucura de panorama uluitoare a mării pe zona de promenadă agățată între stâncile înalte. Porto Katsiki este o plajă care a primit distincția de Steag Albastru pentru curățenie și facilitățile oferite turiștilor, precum șezlonguri, umbrele, beach baruri și centre nautice.

Kathisma, una dintre cele mai lungi plaje din Grecia

Cu un aer ușor sălbatic datorat colinelor înalte învelite în vegetație luxuriantă compusă din pini pitici, chiparoși și numeroși măslini, Kathisma este una dintre cele mai vizitate plaje din Lefkada, dar și una dintre cele mai lungi din Grecia. Este compusă din nisip fin, cu mici pietricele albe perfect șlefuite la baza coastei, iar apele turcoaz sunt perfecte pentru snorkeling sau scuba diving. 

 

De Mădălina Isar

Sejur Lefkada

Hotel Nostos 2* - de la 59 euro + 329 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro, call center  021-9407.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close