Antena 3 CNN Timp liber Turism Minuni ascunse pe insula Zakynthos

Minuni ascunse pe insula Zakynthos

Minuni ascunse pe insula Zakynthos
15 Iun 2016   •   17:17
Italienii au numit insula Zakynthos- Il fiore di Levante, iar de-a lungul timpului superba destinație din Marea Ionică a purtat mai multe supranume. Zakynthos este renumită pentru plajele paradisiace dominate de stânci înalte, pentru epava Navagio din golful Contrabandișilor, pentru vin, atmosfera liniștită și tradițiile unice. Dar sunt câteva zone aici ascunse de ochii curioșilor, pe care le poți explora în tihnă departe de grupurile mari de turiști.

Volimes, satul tradițional al insulei

În nordul insulei găsești una dinte cele mai pitorești așezări în care localnicii își ghidează viața după regulile strămoșești. Femeile locului sunt cunoscute pentru broderiile pe care le lucrează cu atenție la detalii, și pe care le vând în piața de sâmbătă sau le expun direct pe tarabele improvizate. Principala atracție a orășelului este Manastirea închinată Sfântului Andrei, recunoscută pentru picturile deosebite care împodobesc lăcașul de cult, multe dintre ele expuse în Muzeul Bizantin al insulei Zakynthos. În imediata apropiere se află grota Xygia cu ape sulfuroase care au proprietăți terapeutice, vizitată de turiștii cu diverse afecțiuni.

Rocile Mizithres, paznicii unei plaje sălbatice


În zona Capul Keri, locul ideal de unde poți admira întreaga panoramă a mării, se află două stânci arginții care păzesc îndeaproape o mică plajă cu nisip alb sărutată de ape turcoaz unice. Pentru a ajunge la ea trebuie să cobori o potecă abruptă, dar efortul depus merită cu desăvârșire. Rocile Mizithres pot fi admirate și de pe terasa Keri.

Porto Limnionas, plaja din jurul unui golf spectaculos

Mic port de ambarcațiuni, un fel de fiord străjuit de stânci abrupte la baza cărora se găsește o mică plajă cu pietre, Porto Limnionas este unul dintre cele mai spectaculoase locuri de pe insula Zakynthos, pe care trebuie neapărat să-l descoperi. Apele sunt cristaline și pline de bogății, însă întrarea se face destul de brusc, loc nerecomadat celor mici, dar nici celor care nu știu să înoate.

 

De Mădălina Isar

Sejur Zakynthos 

Hotel Majestic 4*- de la 299 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close