Antena 3 CNN Timp liber Turism Nessebar, mica oază istorică de pe coasta ”Pontus Euxin”

Nessebar, mica oază istorică de pe coasta ”Pontus Euxin”

Nessebar, mica oază istorică de pe coasta ”Pontus Euxin”
03 Aug 2016   •   15:24
Nessebar este cea mai frumoasă așezare de pe coasta bulgărească, iar acest aspect poate fi confirmat de miile de turiști care poposesc în fiecare an pe aceste meleaguri. Stațiunea este un melanj delicat între modernitatea și tradiții, un loc de poveste în care simți la fiecare pas cei circa 3000 de ani de istorie ai orașului.

Situat pe o peninsulă stâncoasă legată de uscat printr-un dig, orașul vechi Nessebar este considerat unul dintre cele mai frumoase centre istorice din Europa
, inclus în patrimoniul mondial UNESCO de circa 30 de ani. Vei găsi aici mai bine de 40 de biserici cu arhitectură specifică zonei, care datează începând cu secolul al-III-lea, mori de vânt din lemn vechi de sute de ani, situri aheologice si case de inspirație roamană.

Plajele stațiunii sunt considerate unele dinte cele mai bune de la Marea Neagră, cu nisip fin și ape cristal, dar și numeroase facilități de petrecere a timpului liber. În partea veche vei putea vizita și ruinele zidurilor fortificate care înconjurau cândva orașul, o baie turcească, câteva vestigii romane, și o Basilică deosebită din secolul al-VI-lea. Străzile pavate cu piatră cubică, șerpuitoare, sunt pline de magazine din lemn unde se vând de la suveniruri lucrate manual, dantelă, până la pește uscat, pe care îl vei vedea atârnat de verandele caselor, precum niște decorațiuni valoroase.

Odată ajuns pe istmul care leagă partea continentală de limba de pâmânt, vei avea impresia că ai călătorit cumva în timp... Peisajele unice, atmosfera de poveste, liniștea și puținele urme lăsate de dorienii care au avut sub stăpânire așezarea, prin secolul al-VI-lea, sunt doar câteva dintre atuurile locului. La cufărul plin de comori se adaugă plajele. În partea nouă a orașului ți se așterne la picioare o fâșie de nisip mai fin decât mătasea, lungă de circa 4 km, mângâiată de valuri mici, cristal, ideale pentru escapadele în familie.

 

De Mădălina Isar

Curse turistice cu autocarul Litoral Bulgaria. Bilete incepand de la 12,50 euro (fara tva) pe sens. In premiera, acum poti achita calatoria si prin SMS la numarul 7470. Detalii pe www.mementobus.com.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close