Antena 3 CNN Timp liber Turism Pefkohori, paradisul ascuns din Halkidiki

Pefkohori, paradisul ascuns din Halkidiki

Pefkohori, paradisul ascuns din Halkidiki
29 Iun 2015   •   16:24
Îndrăgită de familiile cu copii mici, cocheta stațiune Pefkohori are puțin din toate: plaje intime cu nisip fin, ape cristaline, localnici ospitalieri, obiceiuri culinare străvechi și peisaje care te lasă fără grai. Explorează străzile albe ale micuțului sat de pescari și pășește în lumea mistică a peninsulei Halkidiki.

Un paradis ecologic

În Pefkohori localnicii trăiesc în comuniune cu natura, prietenoși din fire și extrem de harnici, te vor întâmpina cu brațele deschise și cu preparate de îți lasă gura apă. Surprinzătoare și elegantă, stațiunea se laudă cu un promontoriu de-a lungul plajei cu nisip alb, pe care se găsesc înșirate zeci de restaurante și localuri tradiționale unde vei servi pește gătit în stil unic și delicii pe care nu le vei gusta în nicio altă zonă a peninsulei.

Oaza de relaxare, așa cum o numesc toți cei care ajung aici, se prezintă ca o grădină a raiului, unde peisajele întregesc un tablou în nuanțe de verde și albastru. Aici, găsești liniștea pe care o cauți, dar și activitățile la care visezi. Mult mai liniștită decât alte stațiuni din Halkidiki, Pefkohori este însă ”regina” evenimentelor tradiționale estivale și destinația unde vei întâlni cele mai multe plantații de lămâi și grădini de trandafiri.

De-a lungul timpului, orășelul a fost ars din temelii de către pirați, dar de fiecare dată a înflorit. Astăzi, încă păstrează zonele învechite de timp și casele în stil neo-clasic cu pereți îmbibați cu povești triste, străzi pietruite care ascund secrete și localuri unde ai ocazia să intri în lumea ascunsă a locului.

Plaje și peisaje romantice

Pentru că este o destinație liniștită care oferă peisaje minunate, este locul perfect dacă îți dorești o escapadă romantică la malul mării. Plajele sunt intime și au nisip de calitate, apele par de cristal, iar odată cu apusul soarelui ai parte de cele mai frumoase priveliști. Bucură-te de o plimbare cu bărcuța sau explorează satul la pas, printre galerii de artă și magazine de artizanat.

 

de Mădălina Isar

Sejur Halkidiki 

Hotel Philoxenia Bungalows 3*- de la 140 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu demipensiune, transport individual. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332.

 

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close