Antena 3 CNN Timp liber Turism Petrece ca un maltez!

Petrece ca un maltez!

Petrece ca un maltez!
01 Aug 2014   •   15:09
Petrecerile malteze cu fast si culoare sunt cunoscute in intreaga Europa gratie modului in care sunt organizate dar si datorita formei in care maltezii se distreaza pe ritmurile ametitoare.

Petreceri cu fast


Vara aceasta trebuie neaparat sa vizitezi Malta, nu doar pentru faptul ca aici vei avea parte de una dintre cele mai incantatoare vacante ci si pentru ca trebuie sa inveti sa petreci asemeni unui maltez. Odata ce ai facut asta vei simti ca in sfarsit ai cunoscut ce inseamna ,,a petrece cu adevarat”.

Malta este o  tara in care festele si sarbatorile legale sunt atat de multe incat vei avea impresia ca fiecare zi este traita pe ritmuri diferite de ghana (muzica traditionala malteza). Festele traditionale pline de culoare in care locuitorii celebreaza insasi viata dar si numele unui sfant sau in cazul unor sarbatori legale sunt atat de incarcate cu traditii, artificii care se sparg pe cerul instelat in mii si mii de luminite cristaline, cu mancarurile cele mai delicioase si dansuri care te vor ameti.

Maltezii sunt de religie romano-catolica!


Maltezii stiu sa petreaca cand vine vorba de distractii, dans si muzica, nici la capitolul organizari de evenimente nu stau rau, pentru ca in fiecare saptamana, mai exact in weekend-uri se organizeaza petreceri cu fast in cinstea vre-unui Sfant, pentru ca in Malta, vei gasi biserici cu diferite hramuri la fiecare colt.

Credinta maltezilor este mare, majoritatea sunt de religie romano-catolica, dar exista si cateva minoritati ce apartin de Biserica Protestanta sau cea Anglicana, asa ca fiecare zi de Sfant trebuie celebrata cum se cuvine.

Petrecerile cu vin traditional din cele mai bune soiuri, cu fenek, baragjoli (un fel de placinta cu sunca, miez de paine, masline si usturoi, gatita in vin rosu), ravjul, lampuki si deserturi in stil italian cu multe fructe sunt unice si deosebite.

 

Madalina Isar

Sejur Malta 

Hotel Excelsior 5* - de la 599 euro/pers, transport cu avionul, transferuri, 7 nopți cazare cu demipensiune, asistenta turistica, ofertă aniversară Malta Travel– 15 ani (www.malta.ro), 021/318.59.92

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close