Antena 3 CNN Timp liber Turism Skiathos, micul paradis cu 69 de plaje idilice

Skiathos, micul paradis cu 69 de plaje idilice

Skiathos, micul paradis cu 69 de plaje idilice
13 Mai 2016   •   16:26
Circa 120.000 de turiști ajung an de an pe tărâmurile însorite ale uneia dintre cele mai frumoase insule grecești, Skiathos. Cei mai mulți călători vin atrași de superbele plaje majoritatea premiate cu ”Steagul Albastru”, dar și pentru tradițiile unice care sunt respectate ca la carte în micuțele sate de pescari.

Skiathos este o insulă cam cât un sfert din București, așa că probabil te întrebi cum de reușește o mică bucățică de pământ să dețină circa 69 de plaje cochete, din nisip sau prundiș, și să-i mai rămână loc și pentru sate pitorești, stațiuni pline de farmec, dar și o capitală cosmopolită în care se ascund zeci de obiective turistice...

Chiar dacă plajele reprezintă punctul forte al insulei, Skiathos este recunoscută și pentru arhitectura sa. Mergi în capitala cu același nume, la o plimbare romantică și vei fi surprins de aleile flancate de zeci de mușcate, leandri și de alte flori colorate și parfumate. Majoritatea străzilor sunt în trepte sau în pantă și vopsite în alb, în timp ce căsuțele extrem de cochete cu ferestre și uși în albastru luminos, se mândresc cu acoperișuri din țiglă, pe care trebuie neapărat să le admiri din cel mai înalt punct al orașului: din turnul bisericii Agios Nikolaos, de unde ai parte de cea mai frumoasă panoramă asupra orașului.

Peisaje deosebite vei putea imortaliza și dacă mergi în Vechiul Port. Este unul dintre cele mai mari porturi din Grecia și poate găzdui o mulțime de ambarcațiuni de diverse mărimi. Portul este flancat de crestele înverzite ale munților, iar de-a lungul falezei vei găsi magazine de suveniruri, dar și taverne unde poți mânca preparate pe bază de pește și fructe de mare. Trebuie neapărat să încerci midiile în sos picant, sau inelele de calamar pe grătar cu zeamă de lămâie și sos tzatziki, o nebunie pentru simțuri...

Dacă ești un boem sau un romatic incurabil și în același timp îți place să petreci atât ziua dar și noaptea, mergi pe ”Strada Pernelor”, unde vei găsi o mulțime de baruri, taverne și restaurante extrem de cochete și primitoare.

 

de Mădălina Isar

Sejur Skiathos

Hotel Zeus 2*- de la 199 lei/persoana, 6 nopti de cazare cu mic dejun, transport cu autocarul, asistenta turistica. Detalii pe www.europatravel.ro , call center  021-9407.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close