Antena 3 CNN Timp liber Turism Tenerife – insula care adună 5 milioane de turiști anual

Tenerife – insula care adună 5 milioane de turiști anual

Tenerife – insula care adună 5 milioane de turiști anual
05 Apr 2017   •   18:01
 Cea mai mare dintre insulele Canare, Tenerife este o destinație boemă cu plaje dominate de bătrânul El Teide și orașe care păstrează numeroase construcții medievale. Paradisul primăverii este un tărâm al contrastelor frumoase, cu ierni blânde și veri prietenoase, insula fiind ideală de vizitat pe toată perioada anului, indiferent că ești dornic de relaxare la plajă, pasionat de drumeții sau în căutarea locurilor istorice...

Insula spaniolă de origine vulcanică reușește să atragă în fiecare an mai bine de 5 milioane de vizitatori dornici să descopere un ținut verde dominat de un vulcan activ, cu plaje negre sau albe și jungle nesfârșite.

O dată ce ai ajuns în Tenerife nu te opri doar la descoperirea plajelor idilice, pornește în drumeții în Parcul Național El Teide, vizitează controversatele piramide Guimar, fă surf în golfurile izolate și admiră cele mai importante edificii istorice din orașul înscris în patrimoniul mondial UNESCO: San Cristobal de la Laguna.

Cele mai populare locuri de explorat

Santa Cruz de Tenerife, capitala insulei, alături de San Cristobal, Los Cristianos și Playa de Las Americas, atrag cei mai mulți vizitatori care vor să se bucure de sporturi nautice și de viața de noapte fulminantă. Majoritatea cluburilor de aici, organizează petreceri tematice, de la carnavaluri specifice locului, până la dansuri în spumă parfumată.

Dacă ești pasionat de surf trebuie să vizitezi neapărat zona El Medano, în partea de sud a insulei, care este un paradis al sporturilor nautice, datorită vânturilor puternice și a valurilor spumoase perfecte pentru practicat surf, kitesurfing, windsurfing sau zbor cu parapanta.

Locuri cu peisaje selenare

În partea de nord, insula este dominată de peisaje lunare datorate marelui El Teide care atinge o înălțime de până 3718 metri deasupra nivelului mării, iar întreaga sa suprafață se află în patrimoniul mondial UNESCO din anul 2007.

Dacă vrei să practici drumeții în Parcul Național, trebuie să rezervi din timp un permis special pentru a te putea bucura de această activitate extrem de interesantă. Urcă cu telecabina de la 2356 de metri până la altitudinea de 3550, iar restul distanței o poți parcurge la pas pe marginea conului vulcanului Pico del Teide. Până acolo, drumul tău este presărat cu păduri de pini crescuți într-un sol vulcanic foarte arid, cu numeroși cactuși imenși și flori de hârtie, ce compun un cadru de poveste.

 

De Mădălina Isar

 

Oferte de vacanta Tenerife

Hotel Vincci Tenerife Golf 4* - tarife de la 658,50 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu mic dejun, transport avion, transfer aeroport-hotel-aeroport, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro, sau la telefon 021.270.00.99. 

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close