Antena 3 CNN Timp liber Turism Zakynthos, fermecătoarea insulă cu ape de cleștar

Zakynthos, fermecătoarea insulă cu ape de cleștar

Zakynthos, fermecătoarea insulă cu ape de cleștar
06 Iul 2015   •   16:33
Considerată una dintre cele mai frumoase insule din Marea Ionică, Zakynthos te cucerește prin peisajele romantice, prin ospitalitatea localnicilor și calitatea plajelor. Explorează paradisul grecesc într-un sejur alături de cei dragi, în ținutul basmelor adevărate.

Numită și paradisul secret al Greciei, Zakynthos se laudă cu ape adânci și clare unde poți practica orice tip de sport te pasionează, iar dacă ești un romantic incurabil insula păstrează peisaje spectaculoase, clădiri cu aer boem, străduțe brodate de flori colorate și taverne unde poți gusta cele mai bune preparate tradiționale.

Navagio, principala atracție a insulei

Oare mai este cineva care să nu fi auzit de Plaja și Epava Navagio? Simbolul insulei a devenit renumită odată cu vasul de contrabandă Panagiotis care a eșuat în anul 1980 în golfulețul cu ape azurii. Pentru a ajunge în această zonă trebuie să alegi o croazieră de o zi, locul este accesibil doar cu ambarcațunile. Neapărat trebuie să imortalzezi peisajele de pe dealul care înconjoară plajă, de unde se vede cel mai bine epava vasului.

Scuba diving, sportul insulei

Când vii în Zakynthos, trebuie să fi pregătit pentru mișcare, mai ales că sportul specific insulei este scuba. Peisajele subacvatice te lasă fără grai, bancuri imense de pești multicolori ți se deschid în cale, căluți și stele de mare colorate, scoici și frumuseți de poveste. Nu-ți uita aparatul de fotografiat sub apă și bucură-te în tihnă de experiența de neuitat.

Maratonissi, insulița cu formă de țestoasă

Zakynthos nu este doar destinația tinerilor dornici de aventuri, ci un adevărat paradis al speciilor de țestoase Caretta Caretta, care își depun în liniște ouăle în zonele mai puțin aglomerate ale insulei. Una dintre acestea, este micuța insuliță cu formă inedită împărțită în două zone distincte: partea une poți face plajă fără să deranjezi broscuțele și zona unde specia se reproduce. Apele de aici sunt spectaculoase, peisajele sunt memorabile, iar linștea este mai presus decât orice altceva.

 

de Mădălina Isar

Sejur Zakynthos 

Vila Margarita 2*- de la 260 euro/persoana, 7 nopti de cazare fara masa, transport cu autocarul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.besttourism.ro, call center 031/226332.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close