Antena 3 CNN Timp liber Turism Zakynthos, un paradis al apelor turcoaz

Zakynthos, un paradis al apelor turcoaz

Zakynthos, un paradis al apelor turcoaz
08 Iun 2016   •   16:59
Mii de turiști ajung în fiecare sezon estival pe insula Zakynthos, vrăjiți de culoarea turcoaz a Mării Ionice, de plajele lungi din prundiș sau nisip fin, ori de stațiunile pline de viață. Supranumită Floarea Levantului, insula se mândrește cu una dintre cele mai fotografiate epave din lume, simbol al locului la care poți ajunge într-o croazieră de neuitat.

Cea mai cunoscută atracție din Europa

Orice pasionat de călătorii știe că simbolul insulei Zakynthos este Navagio, o plajă cu prundiș alb în capete, pe care se află fostul vas al unor contrabandiști, Panagiotis care a naufragiat în 1980, fix în golfulețul cu ape turcoaz. Se spune chiar că cel mai frumos apus pe care îl poți vedea pe insulă, este din punctul de belvedere al unei stânci argintii care înconjoară incredibila plajă. Pe lângă faptul că este cea mai frumoasă zonă unde te poți relaxa la soare, este și cea mai aglomerată. Nu contează că ajungi dimineața devreme, la amiază, ori la apusul soarelui, turiștii vin într-un număr foarte mare mai ales în sezonul de vârf.

Insula grotelor albastre

Dacă apele golfului Contrabandiștilor ți s-au părut ireale, odată ajuns în zona Grotelor Albastre vei fi fermecat pe viață. Aici marea are nuanțe de albastru violet, iar pereții peșterilor scufundate pe jumătate în apă, dimineața și la apusul soarelui devin din gri, albastru cobalt, atât de sclipitor că îți va lua ochii. 

Cameo, un paradis în miniatură

Micul port Agios Sostis, din golful Laganas face legătura cu insulița Cameo, o bucățică de pământ ancorată în apele Mării Ionice care s-a desprins de uscat în urma unui cutremur prin 1633. Pentru că este o insulă privată accesul aici se face contra unei taxe de până la 5 euro de persoană. Locul este preferat de către cei dornici de relaxare într-un cadru intim, pitoesc, unde poță face plajă, poți lua masa sau participa la diverse evenimente culturale.Insula este decorată cu perdeluțe într-un alb imaculat devenite deja un simbol în toată Europa.

 

De Mădălina Isar

Sejur Zakynthos- Taxe de aeroport gratuite

Hotel Majestic 4*- de la 299 euro/persoana, 7 nopti de cazare cu all inclusive, transport cu avionul, transferuri, asistenta turistica. Detalii pe www.christiantour.ro,  sau la telefon 021.270.00.99.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close