Antena 3 CNN Actualitate Văcuţele irlandeze, care au fost aduse cu avionul în România, au ajuns la gospodarii din Râşca

Văcuţele irlandeze, care au fost aduse cu avionul în România, au ajuns la gospodarii din Râşca

Văcuţele irlandeze, care au fost aduse cu avionul în România, au ajuns la gospodarii din Râşca
Sursa foto: Foto:abeldanger.net
29 Noi 2011   •   21:31

Cele 42 de vaci, care au zburat cu avionul din Irlanda până în România luna trecută, au ajuns, azi, în gospodăriile familiilor din comuna Râşca, judetul Cluj.

În tot acest timp, văcuţele au fost verificate de medicii veterinari ca să fie siguri că ele le vor da sătenilor cel mai sănătos lapte.

Vacile irlandeze au ajuns la destinaţie, marţi, în jurul prânzului. Şi nu oricum, ci cu TIR-ul condus de Frantz, un şofer iscusit, care a avut grijă ca toate bovinele gestante să coboare încet din maşina cu care le-a transportat.

Bucuria s-a citit îndată pe chipurile oamenilor, aşa că fiecare şi-a ales un nume pentru vaca sa.

Nu toată lumea din sat a primit văcuţe, însă. Ci doar cele mai sărace familii. Bucuria a fost şi mai mare când au văzut că animalele au venit la pachet şi cu concentrate furajere ca să fie hrănite corespunzător, ca la ele acasă.

Văcuţele nu sunt obişnuite nici cu lanţul nici cu mânatul, aşa că noii proprietari s-au cam chinuit ceva până le-au convins să se urce în maşini, ca să le poată duce acasă.

Acţiunea face parte din programul "Lapte pentru orfani", derulat de o organizaţie nonguvernamentală şi are ca scop asigurarea laptelui pentru orfani şi pentru familiile nevoiaşe numeroase.

 



×
Subiecte în articol: România Irlanda Cluj animale lapte vaca
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close