x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Fii alături de noi!

100 de minute: CSAT, lovitură în scandalul protocoalelor secrete ale SRI

de A.M.P   •   16 Mar 2017   •   16:27
100 de minute: CSAT, lovitură în scandalul protocoalelor secrete ale SRI 482
Foto: Klaus Iohannis/Facebook

Andreea Sava a prezentat, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3, un răspuns al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), dat în exclusivitate pentru Mediafax, în care se delimitează de protocolul ANAF-SRI.

În acest răspuns, CSAT susţine că instituţia nu iniţiază sau dispune altor autorităţi publice din domeniul apărării ţării şi securităţii naţionale modalităţi concrete de colaborare.

"Regula generală a conduitei instituţionale - imprimată constant de către CSAT în realizarea prerogativelor sale constituţionale, respectiv de organizare şi coordonare a activităţilor care privesc apărarea ţării şi securitatea naţională - este de a stabili, în responsabilitatea instituţiilor din acest domeniu, direcţii de acţiune şi măsuri generale destinate prevenirii sau înlăturării riscurilor şi ameninţărilor la adresa securităţii ţării, şi numai în limita competenţelor legale ce revin fiecărei instituţii publice din această sferă de activitate”, se arată în comunicatul CSAT.

Cu toate acestea, în contextul retragerii celor 23 de ofiţeri SRI care activau în cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, din ANAF, din anul 2013, SRI anunță că detașarea lor s-a făcut în baza unei decizii CSAT.

”Decizia în acest caz a aparţinut tuturor decizionalilor din instituţiile statului român, reprezentate în CSAT, inclusiv preşedintele şi premierul României, Serviciul Român de Informaţii punând în aplicare, ulterior, hotărârea CSAT”, transmite biroul de presă al SRI.

 

 

sati