Antena 3 CNN Actualitate Kovesi, inculpată într-un dosar, suspectă în altul. În total, 70 de plângeri penale pe numele fostei șefe DNA

Kovesi, inculpată într-un dosar, suspectă în altul. În total, 70 de plângeri penale pe numele fostei șefe DNA

Kovesi, inculpată într-un dosar, suspectă în altul. În total, 70 de plângeri penale pe numele fostei șefe DNA
Sursa foto: foto: Agerpres
19 Sep 2019   •   14:16

Laura Codruța Kovesi este vizată în acest moment în 70 de plângeri penale. Dacă la începutul anului vorbeam de 18, în acest moment s-a ajuns la 70 de plângeri. Cel mai probabil oamenii și-au făcut curaj și au mai depus. În nouă din aceste dosare avem începută urmărirea penală în rem ceea ce înseamnă că se cercetează fapta. În dosarul cu Nicolae Popa e inculpată și suspectă în dosarul cu celebrii Onea și Rădulescu.

Procurorul român Laura Codruţa Kovesi a fost susţinut pentru funcţia de procuror-şef al Parchetului public european (EPPO) de o ''majoritate suficientă'' în cadrul reuniunii Comitetului reprezentanţilor permanenţi ai statelor membre ale Uniunii Europene (COREPER), desfăşurată joi la Bruxelles.


Votul secret a fost unul indicativ şi va fi urmat de unul oficial de îndată ce negocierile între Consiliul UE şi Parlamentul European, care o susţine pe Kovesi, se vor fi încheiat.

Surse de la Bruxelles au confirmat că în favoarea candidaturii procurorului Laura Codruţa Kovesi au votat 17 dintre cei 22 de ambasadori ai statelor care s-au alăturat până acum iniţiativei EPPO.

Detaliile procedurale vor fi stabilite de preşedinţia finlandeză a Consiliului UE, după discuţii cu Parlamentul European.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close