Antena 3 CNN Actualitate Accident în lanț pe Autostrada A1, între Sibiu și Boița: Un bărbat a murit după ce a sărit în gol, peste pod, din calea unei mașini scăpate de sub control

Accident în lanț pe Autostrada A1, între Sibiu și Boița: Un bărbat a murit după ce a sărit în gol, peste pod, din calea unei mașini scăpate de sub control

Accident rutier între mai multe autoturisme, cu victime, pe Autostrada A1, între Sibiu și Boița.

Accident în lanț pe Autostrada A1, între Sibiu și Boița: Un bărbat a murit după ce a sărit în gol, peste pod, din calea unei mașini scăpate de sub control
de Mia Lungu    |    29 Ian 2023   •   22:12

Update 22:15 În accident au fost implicate 6 autovehicule și 9 persoane. În urma evaluării medicale 7 persoane nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, refuzând transportul la spital.

O persoană de sex masculin în vârstă de 27 de ani a fost preluată de echipajul SAJ și transportată la UPU Sibiu.

Cea de-a 9 persoană implicată în accident de aproximativ 48 de ani, a căzut de pe pod, prezentând leziuni incompatibile cu viața, medicul declarând decesul acesteia. 

Știrea inițială: Un acciddent între mai multe mașini a avut loc pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești, între Tălmaciu și Tălmăcel, în județul Sibiu. Acesta este primul astfel de eveniment rutier de la deschiderea singurului lot al Autostrăzii, cel dintre Sibiu și Boița.

În prima fază a avut loc o tamponare fără victime. Participanții erau dați jos din mașini, când, după cinci minute, a venit din spate o altă mașină, cu viteză.

"Șoferul microbuzului a coborât din autovehicul și a observat cum un autoturism condus în urma sa a lovit parapetul, ricoșând spre locul în care se afla, moment în care, pentru a evita pericolul, a sărit între parapeții mediani ai autostrăzii, căzând în gol.

În urma căderii, bărbatul a decedat. Ultimul autoturism implicat a intrat în coliziune cu microbuzul, dar și cu unul din turismele implicate în primul accident", spune Elena Weletr, purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu.

Traficul rutier de pe A1, pe direcția Sibiu – Boița, este deviat la km. 237+800, Mohu, pe DN 1/DN 7, Veștem – Tălmaciu - Boița.

"Date fiind atât avertizările de ceață, cât și cele de ploaie înghețată, le reamintim conducătorilor auto necesitatea adoptării în trafic a unui comportament preventiv, prin reducerea vitezei de deplasare, mărirea distanței între autovehicule, utilizarea frânei de motor și evitarea manevrelor bruște", a spus Elena Welter, purtătorul de cuvânt al Poliției Sibiu.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că în accidentul rutier au fost implicate o 6 autoturisme. 

"În urma impactului, două persoane au fost rănite, investigate medical. Circulația rutieră este blocată pe sensul de mers către Boița, autovehiculele fiind redirecționate de la km 237 către DN7 Veștem. Carosabilul este ud, pe alocuri polei. Se acționează cu material antiderapant", transmite Infotrafic.

Paramedicii ISU Sibiu și ai Ambulanței Sibiu intervin cu mai multe echipaje.

Medicii de la Ambulanța Sibiu au asistat medical un bărbat de 27 de ani care a suferit un traumatism la șoldul drept. El a fost transportat la UPU Sibiu în stare stabilă. Celelalte victime au fost asistate de către celelalte echipaje prezente la fata locului, ele refuzând transportul la UPU.

×
Subiecte în articol: tamponare autostrada A1 Sibiu Boița victima
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close