Antena 3 CNN Actualitate Acțiuni de combatere a pandemiei, desfășurate la nivel național. Polițiștii fac apel la respectarea regulilor sanitare

Acțiuni de combatere a pandemiei, desfășurate la nivel național. Polițiștii fac apel la respectarea regulilor sanitare

La nivel național, se desfășoară acțiuni de prevenire și combatere a răspândirii COVID-19. IGPR anunță că nu se urmărește amendarea și sancționarea persoanelor, ci responsabilizarea populației.

Acțiuni de combatere a pandemiei, desfășurate la nivel național. Polițiștii fac apel la respectarea regulilor sanitare
Sursa foto: IGPR
de Maria Zărnescu    |    26 Mar 2021   •   20:01

Efectivele de poliție și jandarmerie au fost suplimentate și acționează în cele mai tranzitate zone, atât pentru fluența traficului, cât și pentru depistarea celor care încalcă prevederile legale. Scopul acțiunilor nu este acela de a sancționa, ci de a responsabiliza cetățenii și de a preveni răspândirea virusului COVID 19, precizează IGPR.

Inspectoratul General al Poliției Române face apel la cetățeni să respecte normele sanitare în vigoare și restricțiile de circulație, în vederea combaterii pandemiei de COVID-19.

„Facem un apel la toți oamenii de a respecta câteva reguli, care să ne ajute să ne protejăm, atât pe noi, cât și pe familiile noastre și pe cei apropiați: Să purtăm masca de protecție! Să păstrăm distanța fizică! Să ne dezinfectăm mâinile ori de câte ori este nevoie! Cu toții ne dorim sa ne întoarcem la viața de dinaintea pandemiei”, se precizează într-un comunicat.

Noi restricții în România

Începând de duminică, 28 martie, vor intra în vigoare noile restricții, adoptate în ședința CNSU. În localitățile în care rata de infectare depășește 4 la mia de locuitori, carantina de noapte va începe de la ora 20.00, iar activitatra operatorilor economici se va încheia la orele 18.00, în zilele de vineri, sâmbără și duminică. Totodată, declarația pe propria răspundere poate fi descărcată de aici.

În localitățile în care rata de infectare depășește 7.5 la mia de locuitori, circulația persoanelor va fi restricționată începând cu ora 20.00, iar activitatea operatorilor economici începând cu ora 18.00, în fiecare zi a săptămânii.

Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20:00, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

Reducerea intervalului orar, în care este permisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei fără restricții, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 20:00 pe întreaga durată a săptămânii. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile scade sub 7 la 1.000 de locuitori și intră în vigoare măsura prevăzută la lit. a).

Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfășurarea activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 18:00 pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

Limitarea intervalului de timp în care este permisă desfășurarea activității operatorilor economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, până la ora 18:00 pe întreaga durată a săptămânii. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 7 la 1.000 de locuitori și intră în vigoare măsura prevăzută la lit. c).

Suspendarea activității operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport/fitness, în localitățile în care incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidență scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori.

În perioadele 03.04-04.04.2021 și 01.05–02.05.2021 se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 20:00-02:00 pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

În datele de 27.03.2021 și 28.03.2021 se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 18:00-22:00 pentru deplasarea și participarea la serviciile religioase oficiate pentru sărbătoarea Pesah.

 

×
Subiecte în articol: IGPR restricţii controale
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close