Antena 3 CNN Actualitate Adio relaxare pentru perioada următoare! România, pe primul loc în Uniunea Europeană la infectări!

Adio relaxare pentru perioada următoare! România, pe primul loc în Uniunea Europeană la infectări!

Adio măsuri de relaxare pentru perioada următoare! După ce România a ajuns pe primul loc în Uniunea Europeană la noi cazuri de COVID-19 raportate, oficialii atrag atenția că vor impune noi restricții. România a depășit 30.000 de îmbolnăviri, la ultima raportare fiind înregistrate nu mai puțin de 555 de cazuri noi.

Adio relaxare pentru perioada următoare! România, pe primul loc în Uniunea Europeană la infectări!
Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    09 Iul 2020   •   11:20

După ce Grupul de Comunicare Strategică a raportat ieri 555 de noi cazuri, a apărut și o primă reacție a președintelui Klaus Iohannis. Acesta a precizat că, în momentul de față, România nu poate reveni la starea normală și asta din cauză că nu se pot aplica noi măsuri de relaxare. De asemenea, acesta a precizat că, în cazul în care numărul infectărilor va crește, este foarte posibil să ne întoarcem la starea de urgență. 

Președintele nu a dorit să precizeze clar dacă este momentul pentru așa ceva, însă a dat de înțeles că aici se va ajunge dacă măsurile nu sunt respectate și cazurile noi vor continua să crească. 

Mai mult decât atât, președintele și premierul au făcut un apel la parlamentari să treacă repede prin legislativ proiectul de lege care a venit de la Guvern, un proiect care vine ca o bază legislativă pentru instituirea carantinării și izolării persoanelor. Ambii au făcut apel la populație să păstreze măsurile de siguranță pentru prevenirea coronavirusului.

Raed Arafat atrage atenție că și numărul deceselor va crește. 

Cu cât crește numărul cazurilor în secțiile de Terapie intensivă, va crește și numărul deceselor, din păcate. Numărul nu va scădea. Cu cât ai mai mulți pacienți la Terapie intensivă, procentul decedaților va crește”, a declarat Raed Arafat. 

Șefului Grupului pentru Situații de Urgență a mai spus că, în ciuda faptului că ne confruntăm cu un număr mare de îmbolnăviri, nu este momentul pentru închiderea unor activități.

Nu închidem acum. Pentru că înseamnă că ne întoarcem din nou la toate aspectele care necesită starea de urgență. Și asta înseamnă că populația care și-a pierdut răbdarea va fi supusă din nou unui mecanism de închidere”, a precizat medicul.

×
Subiecte în articol: relaxare Klaus Iohannis
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close