Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN România Inteligentă Adrian Borotea: "Până în 2030 România va depăși obiectivele în ceea ce privește energia eoliană!"

Adrian Borotea: "Până în 2030 România va depăși obiectivele în ceea ce privește energia eoliană!"

Adrian Borotea, vicepreședintele Asociației Române pentru Energie Eoliană, susține că, până în 2030, România va atinge și chiar va depăși obiectivele pe care statul și le-a propus în ceea ce privește energia eoliană.

Adrian Borotea: "Până în 2030 România va depăși obiectivele în ceea ce privește energia eoliană!"
Sursa foto: Antena 3
de Laura Dinu    |    26 Mai 2022   •   12:11

Vicepreşedintele Asociației Române pentru Energie Eoliană a vorbit despre energia eoliană la Conferință Națională "Energia regenerabilă, soluție anticriză și șansa pentru independență", organizată de Antena 3 şi Jurnalul prin proiectul România Inteligentă.

”Legislația Europeană este foarte favorabilă, țintele și dorința Uniunii Europene, a Parlamentului, a comisiei europene sunt de a crește aceste ținte de energie regenerabilă în încercarea nu numai de a deveni mai verzi ci și de a deveni independenți din punct de vedere energetic față de Rusia.  

Mă bucur că aceste ținte au fost transpuse și la noi în România și vedem într-adevăr că există un potențial natural extraordinar. Suntem binecuvântați din acest punct de vedere și trebuie să îl exploatăm și să beneficiem din calitatea de consumator final la capătul acestui lanț. 

Avem investitori și pot să vă spun că membrii Asociației de la începutul acestui an au crescut cu 50%, avem mari jucători care au venit pentru prima dată în România și chiar am avut surprize plăcute la conferința noastră de investitori. Din Singapore, din Asia, din Europa, oameni foarte interesați care au stat, au ascultat cu mare atenție, au pus întrebări elevate și la sfârșitul celor două zile au decis să investească în România, să devină membri ai Asociației și să intre cu seriozitate, cu finanțe, cu proiecte în România. 

Acest lucru îmi dă speranță că proiectele vor fi puse în funcțiune până în 2030. Sunt sigur nu numai că vom atinge obiectivele pe care statul și le-a propus, dar există potențial chiar de a le depăși. Aici vorbim despre energia eoliană. Până acum discutam de o dublare a capacității, astăzi vă reamintesc că avem o capacitate de 3000 de MW instalați în energie eoliană, estimarea pentru 2030 era undeva la 6000 de MW, dar părerea noastră este că odată cu creșterea țintelor și cu dorința investitorilor cred că ne vom duce către 8-9 GW”, a declarat Adrian Borotea, vicepreședintele Asociației Române pentru Energie Eoliană.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close