Antena 3 CNN Actualitate Norovirusul face ravagii în România. Val de internări din cauza transmiterii rapide. Dr. Adrian Marinescu: ”Trebuie să ne protejăm!”

Norovirusul face ravagii în România. Val de internări din cauza transmiterii rapide. Dr. Adrian Marinescu: ”Trebuie să ne protejăm!”

Norovirusul, sau așa cum i se mai spune popular, gripa stomacului, face din ce în ce mai multe victime. În Râșnov este epidemie de norovirus, aproape 150 de oameni fiind deja diagnosticați cu această boală.

Norovirusul face ravagii în România. Val de internări din cauza transmiterii rapide. Dr. Adrian Marinescu: ”Trebuie să ne protejăm!”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    27 Iul 2021   •   11:03

”Este, de fapt, gastroenterita, care de cele mai multe ori are cauze infecțioase și să știți că nu e vorba numai de o cauză virală. Poate fi o cauză bacteriană sau parazitară. La copil vorbim și de rotavirus. Este o boală diareică care poate pune probleme la cei care au un sistem imunitar deficitar. 

Este boala mâinilor murdare și se transmite ca multe alte boli diareice și, din păcate, la copiii mici și la cei care au boli asociate, poate apărea deshidratarea care să ducă la complicații severe, se transmite ușor. În general, astfel de cazuri erau mai degrabă în America, dar iată că au ajuns și în Europa și în România.

Nu cred că vor fi probleme de acum în colo. Trebuie doar să fim atenți la cum prevenim și să luăm în calcul că putem să avem și această gastroenterită infecțioasă. Trebui să ne protejăm prin regulile de igienă, prin lucrurile pe care le facem în general în bolile infecțioase diareice!”, a povestit infecționistul Adrian Marinescu la Antena 3. 

×
Subiecte în articol: gastroenterita Norovirus
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close