Antena 3 CNN Actualitate Adrian Streinu Cercel, despre turnura neașteptată luată de coronavirus. Asta este wow!

Adrian Streinu Cercel, despre turnura neașteptată luată de coronavirus. Asta este wow!

Directorul Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, s-a declarat îngrijorat de turnura luată de noul coronavirus în ultima perioadă.

Adrian Streinu Cercel, despre turnura neașteptată luată de coronavirus. Asta este wow!
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    21 Sep 2020   •   08:00

”În Spania apar cam 14.000 de cazuri pe zi, iar în Franța 13.000 de cazuri pe zi, ceea ce este cu totul și cu totul alarmant.

Ceea ce este și mai interesant este că Elveția vine ușor din spate cu aproape 500 cazuri noi pe zi. La extremitatea cealaltă este China care a înregistrat 14 cazuri mari și late. Sunt cazuri de import.

Și niciun caz nu a fost înregistrat în ultimele zile, la Beijing, ceea ce este wow! Asta demonstrează că se poate, dar se poate cu disciplină.

Atunci când disciplina lipsește în contextul unei astfel de epidemii, lucrurile iau întorsături neplăcute”, a spus Streinu-Cercel la Realitatea Plus, potrivit DC News. 

Vine sezonul virozelor! Simptomele care dau alerta. Prof. Cercel: ''Acest virus se plimbă pe stradă. Insitutul Matei Balş este plin, la fel şi Terapia Intensivă!''

Toamna este sezonul virozelor şi al gripei, iar afecţiunile virale contagioase ne sperie tot mai mult în pandemia cu noul coronavirus. Adrian Streinu Cercel a vorbit în exclusivitate la Antena 3 despre diferenţa dintre simptomele în cazul gripei şi cele în cazul infectării cu SARS CoV-2. Astfel, virozele respiratorii de sezon trebuie luate în calcul în context epidemiologic.

''Fiecare trebuie să fie responsabil pentru el însuşi şi respectiv pentru cei din jurul lui. Gripa se ştie clar cum se manifestă. Gripa asociată cu câteva simptome majore, respectiv dureri de cap, simţi ochii în fundul capului, dureri musculare şi stare generală foarte proastă la început, asociată pe fondul febril. Nu acelaşi lucru se întâmplă la infecţia cu SARS-CoV 2, unde simptomatologia este progresivă, de la o etapă la alta.

E adevărat că şi la SARS CoV-2 poate să înceapă cu febră mare, dar asta doar în proporţie de circa 50-60% din cazuri. În rest, debutează lent şi cu tulburări de respiraţie. Oamenii au senzaţia că nu pot să respire în voie aşa cum o făceau până atunci (...) Din punct de vedere pediatric, copiii fac tot felul de viroze respiratorii de sezon şi evident că ele trebuie luate în calcul în context epidemiologic.

Eu nu ştiu să poarte cineva botniţă împotriva SARS CoV-2

Lumea se sperie doar în momentul în care se îmbolnăveşte. Până nu se îmbolnăveşte şi nu a ajuns boala în dreptul lor, zic, pe mine nu mă poate afecta. Când îi afectează se întreabă de ce oare m-a afectat tocmai pe mine. Deci este în natura fiinţei umane. Dânşii vorbesc despre botniţă. Eu nu ştiu să poarte cineva botniţă împotriva SARS CoV-2. Ştiu că trebuie să poarte mască şi asta recomand. Vor să înţeleagă, bine. Nu vor să înţeleagă, iarăşi bine. Fiecare este liber să îşi aleagă soarta.

Matei Balș este plin, la fel şi Terapia Intensivă

După cum putem să vedem în fiecare zi, suntem pe o pantă în continuare ascendentă. Fie că vorbim de 1.500 de cazuri, fie că vorbim 1333 de cazuri, suntem cam pe acolo. Domnul ministru Tătaru a spus că avem toate şansele să ajungem la în jur de 2.000 de cazuri pe zi, ceea ce este mult pentru sistemul sanitar din România. Asta va fi posibil în contextul în care vedem ceea vedem astăzi la televizor, lumea fără mască, ca şi când aceşti oameni ar spune că virusul este pe undeva pitit prin tufişuri.

Lumea trebuie să înţeleagă că acest virus se plimbă pe stradă (...) Sunt oripiliat de ceea ce avem la Institut. Este plin, la fel şi Terapia Intensivă'', a spus, exclusivitate la Antena 3, prof. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Matei Balş din Capitală.

×

ȘTIRI

Raed Arafat despre planurile României pentru blackout

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close