Antena 3 Actualitate Ambrozia, planta care aduce amenzi uriașe! Primăria Capitalei anunță acțiuni de control

Ambrozia, planta care aduce amenzi uriașe! Primăria Capitalei anunță acțiuni de control

de Silvia Țigănilă    |    26 Aug 2020   •   11:29
Ambrozia, planta care aduce amenzi uriașe! Primăria Capitalei anunță acțiuni de control
Sursa foto: Pixabay.com

Primăria Capitalei, a anunțat, miercuri, că Poliția Locală București derulează ample acțiuni de control pentru depistarea terenurilor infestate cu ambrozie și identificarea proprietarilor sau administratorilor acestor zone lăsate în paragină.

Până în prezent au fost identificate 54 de zone publice unde crește această plantă invazivă. Dintre acestea, 13 locații sunt pe domeniul public din sectoarele 1, 3 și 5, iar polițiștii locali s-au adresat primăriilor de sector pentru dispunerea măsurilor necesare eradicării acesteia, arată pmb.ro.

În cazul celorlalte 41 de terenuri private, sunt în curs procedurile de identificare a proprietarilor, astfel încât să se poată lua cât mai rapid toate măsurile pentru îndepărtarea aceastei plante.

Amenzi între 1.000-5.000 lei pentru persoane fizice! 

În prima faza, proprietarii de terenuri sunt sancționați contravențional cu avertisment (în conformitate cu prevederile art. 10 din Legea 62/2018) apoi, conform Legii de modificare nr. 129/2020, aceștia sunt pasibili de amenzi între 1.000-5.000 lei (persoane fizice) și 10.000 și 20.000 lei (persoane juridice), menționează Municipalitatea.

În ceea ce privește parcurile aflate în administrarea ALPAB, menționăm faptul că pe aceste suprafețe se intervine constant, în conformitate cu recomandarile specialiștilor cu privire la combaterea ambroziei”, arată sursa citată.

Citiți și:

Masca de protecţie poate fi folosită și împotriva alergiei la ambrozie

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close