Antena 3 CNN Actualitate Zeci de mii de americani stau zilnic la cozi pentru a primi ajutoare de hrană! Reprezentant ONG: "Este cea mai mare criză alimentară din istoria recentă a Americii"

Zeci de mii de americani stau zilnic la cozi pentru a primi ajutoare de hrană! Reprezentant ONG: "Este cea mai mare criză alimentară din istoria recentă a Americii"

Pe măsură ce pandemia de coronavirus continuă să se înrăutățească, mulți americani sunt obligați să se bazeze pe băncile de alimente. În mai multe orașe, șirurile lungi de mașini așteaptă pachete cu alimente de bază. La un punct de donații din Texas, au venit într-o singură zi 25.000 de americani.

Zeci de mii de americani stau zilnic la cozi pentru a primi ajutoare de hrană! Reprezentant ONG: "Este cea mai mare criză alimentară din istoria recentă a Americii"
Sursa foto: captura CBS video
de Mia Lungu    |    24 Noi 2020   •   17:50

Banca de alimente din Boston donează săptămânal peste o tonă de mâncare. Pe măsură ce se apropie Ziua Recunoștinței, cererea e din ce în ce mai mare. Totodată, la o bancă de alimente din California, numărul solicitărilor a crescut cu 125%, relatează postul de știri CBS News.

Americanii spun că reușesc să își plătească facturile, dar nu le mai rămân bani și pentru mâncare. Pachetele cu mâncare pe care aceștia le primesc includ alimente de bază precum cartofi, ceapă, ulei, făină, în total aproape 30 de kilograme de mâncare, dar și câte un curcan, având în vedere apropierea sărbătorii de Ziua Recunoștinței.

Cercetătorii de la Universitatea Northwestern estimează că nesiguranța alimentară în America s-a dublat în primele câteva luni de la apariția coronavirusului, iar un sondaj recent al CBS News arată că mai mult de o treime dintre americani sunt cel puțin îngrijorați că nu vor avea suficienți bani pentru alimente în următorul an.

Joel Berg, coordonator ONG: "Este cea mai mare criză alimentară din istoria recentă a Americii. Situația este cât se poate de gravă. Dacă guvernul federal nu intervine semnificativ și rapid, vom avea de înfruntat o foamete cum n-a mai fost de la marea criză economică".

×
Subiecte în articol: criza alimentara America SUA
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close