Antena 3 CNN Actualitate Ana Birchall respinge acuzaţiile şefei CSM, Lia Savonea, şi atacă Secţia Specială. „Nu o să-mi bat niciodată joc de CV-ul meu, nu consider că este normal”

Ana Birchall respinge acuzaţiile şefei CSM, Lia Savonea, şi atacă Secţia Specială. „Nu o să-mi bat niciodată joc de CV-ul meu, nu consider că este normal”

Ana Birchall respinge acuzaţiile şefei CSM, Lia Savonea, şi atacă Secţia Specială. „Nu o să-mi bat niciodată joc de CV-ul meu, nu consider că este normal”
09 Oct 2019   •   10:25

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a afirmat miercuri, în legătură cu demersul preşedintelui CSM, Lia Savonea, de a sesizat CCR cu privire la un conflict juridic, că nu a făcut altceva decât să respecte legea.

"Voi reacţiona legal şi constituţional. Vă garantez că în calitatea mea de ministru al Justiţiei nu am făcut altceva decât să respect legea, dar pentru că eu nu am primit această solicitare în scris, daţi-mi voie să mă uit pe ea şi o să formulez un punct de vedere", a declarat Birchall la Ministerul Justiţiei.

Preşedintele CSM, Lia Savonea, a denunţat marţi, într-o declaraţie de presă, "criza fără precedent" din cadrul instituţiei generată de lipsa cvorumului de la şedinţele de plen, anunţând totodată că va sesiza CCR în privinţa unui conflict juridic de natură constituţională generat de acţiunile ministrului Justiţiei, Ana Birchall, pe care o acuză de "ingerinţă gravă în activitatea procurorilor" şi "acţiuni de subminare a autorităţii CSM". 

Birchall a declarat că Secţia Specială nu este "în beneficiul actului de justiție".

„Orice persoană care este urmărită, cercetată și face o plângere la această Sectie Specială, Secția Specială are competența să rețină tot dosarul. Fie că vorbim de infracțiuni grave, omor, proxeneți, bande de tâlhari, criminalitate organizată, viol, omor orice alt tip de infracțiune, repet orice persoană care înțelege să facă o plângere la Sectia Specială, secția specială, conform articolului 88 indice 1 aliniat 2 are competența să rețină și să continue cu acel dosar. Dacă considerați că este în beneficiul justiției o astfel de competență, eu, în calitate de ministru al Justiției, dar și ca absolvent de drept și nu o să-mi bat niciodată joc de CV-ul meu, nu consider că este normal și nu este în beneficiul actului de justiție pentru că pe noi ne interesează pe toți din societate, indiferent unde suntem ca să ne preocupăm de buna funcționare a sistemului judiciar și de un act de justiție așa cum ni-l dorim fiecare”, a declarat ministrul Justiţiei Ana Birchall.

 

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close