Antena 3 CNN Actualitate Angela Merkel nu se va vaccina cu serul AstaZeneca. Motivația cancelarului german

Angela Merkel nu se va vaccina cu serul AstaZeneca. Motivația cancelarului german

Angela Merkel a anunțat că nu se va vaccina cu serul produs de AstraZeneca.

Angela Merkel nu se va vaccina cu serul AstaZeneca. Motivația cancelarului german
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    26 Feb 2021   •   08:16

Cancelarul german, în vârstă de 66 de ani, a motivat decizia spunând că este prea bătrână, potrivit Daily Mail. 

Autoritățile sanitare germane nu au autorizat administrarea serului persoanelor de peste 65 de ani. Pe de altă parte, Merkel a spus că vaccinul este eficace și sigur pentru alții. 

Germania are peste 1,2 milioane de doze neutilizate ale vaccinului AstaZeneca, din cauza lipsei de încredere a populației în acest ser. 

Angela Merkel a dezvăluit când va fi introdus certificatul de vaccinare în Europa

Cancelarul german Angela Merkel a anunțat, joi seară, care va fi momentul aproximativ de la care vor fi disponibile certificatele digitale de vaccinare ce vor permite oamenilor să călătorească în Europa, în ciuda pandemiei de coronaviurs.

Vestea a fost dată de Mihai Gâdea, la Sinteza Zilei

Astfel, așa-numitele pașapoarte de vaccinare ar urma să intre în uz înaintea verii, conform estimării făcute de cancelarul german.

“Toată lumea a fost de acord că avem nevoie de un certificat digital de vaccinare”, a spus Angela Merkel, adăugând că executivul european va avea nevoie de aproape trei luni să creeze baza tehnică pentru astfel de documente.

Acest calendar vine după ce liderii Uniunii Europene au discutat joi despre emiterea acestor documente pentru cetăţenii statelor membre care s-au imunizat împotriva Covid-19.

Întâlnirea a fost convocată pe fondul presiunilor făcute de mai multe țări din sudul Uniunii, care depind puternic de turism și care sunt disperate să salveze sezonul turistic de vară.

Înaintea summit-ului, cancelarul austriac Sebastian Kurz a avertizat că dacă Uniunea nu se poate pune de acord asupra beneficiilor pentru persoanele vaccinate, care au fost testate ori au dobândit imunitate în urma infecţiei cu noul coronavirus, atunci Austria şi alte state membre care împărtăşesc aceeaşi opinie vor merge mai departe cu astfel de măsuri.

×
Subiecte în articol: Angela Merkel astra zeneka
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close