Antena 3 CNN Actualitate Anunț șocant făcut de directorul onorific al INFP: „Viitorul mare cutremur care se va produce în România se va simți pe toată Europa”

Anunț șocant făcut de directorul onorific al INFP: „Viitorul mare cutremur care se va produce în România se va simți pe toată Europa”

Anunț șocant făcut de directorul onorific al INFP: „Viitorul mare cutremur care se va produce în România se va simți pe toată Europa”
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    20 Apr 2018   •   14:40

Viitorul mare cutremur ce se va produce în România va fi de adâncime, asemănător celui din 1802, iar acesta va fi norocul ţării noastre, a declarat vineri, pentru Agerpres, directorul onorific al Institutului Naţional de Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu.

Mărmureanu a estimat că viitorul mare cutremur va avea o magnitudine cuprinsă între 7,2 şi 7,9 grade, posibil chiar 8 grade.

„(Cutremurul - n. r.) va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune”, a afirmat Gheorghe Mărmureanu, care a participat la Forumul dedicat Zilei Mondiale a Pământului.

„Adâncimea va fi de 150-170 de km. Şansele sunt foarte mari să fie după 2040 - 2041. Sunt calcule de peste trei secole şi care văd că se satisfac. Văd că până acum nu am greşit deloc”, a spus Mărmureanu.
 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: director Gheorghe Marmureanu cutremur seism
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close