Antena 3 CNN Actualitate Avocatul Adrian Cuculis, despre ce riscă Traian Băsescu după accidentul rutier provocat azi în Capitală

Avocatul Adrian Cuculis, despre ce riscă Traian Băsescu după accidentul rutier provocat azi în Capitală

Traian Băsescu a provocat, astăzi, un accident rutier în Capitală. Avocatul Adrian Cuculis a comentat incidentul şi a precizat ce riscă fostul preşedinte în această situaţie.

Avocatul Adrian Cuculis, despre ce riscă Traian Băsescu după accidentul rutier provocat azi în Capitală
Sursa foto: Colaj Facebook/ Antena 3
de Claudia Popovici    |    22 Mai 2022   •   18:25

Traian Băsescu s-a dus singur la Brigada Rutieră, la Biroul de Accidente Ușoare ca să raporteze accidentul.

Pentru că Traian Băsescu nu se află la prima abatere de acest gen, avocatul Adrian Cuculis a precizat care ar putea fi sancțiunile în cazul său. 

"El a procedat corect. Dacă nu se ducea să declare accidentul, mai ales că a lovit o maşina parcată, chiar dacă lași nr de telefon şi asigurare ești pasibil de a avea permisul suspendat.

El va primi amendă cu siguranță, însă trebuie văzut concret cum s-a petrecut acest accident. Eu cred că undeva la 3 puncte de amendă, deci câteva sute de lei.

Nu o să fie pus în situaţia în care să predea permisul pentru că, probabil, a sunat pe cineva imediat care i-a spus să sune imediat la poliție", a spus avocatul Adrian Cuculis. 

Traian Băsescu nu este la primul accident de circulație. În 2008, cu o zi înainte de summitul NATO, a tamponat o mașină care oprise în fața lui, pe bulevardul Regina Elisabeta.

Cinci ani mai târziu, a fost implicat într-un accident identic, la Otopeni.

În acest context, avocatul Adrian Cuculis a precizat: 

"Fiecare dintre noi are un cazier contravențional. Deci dacă lucrurile aşa stau şi a primit mai multe amenzi contravenționale situaţia ar putea fi considerată un soi de recidivă şi la un moment dat punctele acumulându-se încet, încet să-i fie suspendat şi dreptul de a conduce pe drumurile publice.

Aş mai reaminti o chestiune. S-au modificat lucrurile. Nu mai avem maxim 90 de zile, avem o jumătate de an când i se poate suspenda permisul de conducere. Deci o să fie amendat fără discuție", a conchis avocatul Adrian Cuculis la Antena 3. 

×
Parteneri
Infractorii români care au speriat America
x close