Antena 3 Actualitate Bacalaureat 2015. Care este rata de promovare din Bucureşti, după contestaţii

Bacalaureat 2015. Care este rata de promovare din Bucureşti, după contestaţii

10 Iul 2015   •   15:31
Bacalaureat 2015. Care este rata de promovare din Bucureşti, după contestaţii

Ministerul Educației și Cercetării Științifice, Sorin Cîmpeanu, a anunțat vineri că rata de promovare examenului de bacalaureat din acest an a cunoscut cele mai bune rezultate din ultimii cinci ani. La nivelul Capitalei a fost înregistrat un procent de 70,22%, cu 2,72% mai mult față de evaluarea primară, anunţă Agerpres.La nivel național creșterea promovabilității depășește 1,60%, comparativ cu anul trecut.

Ministrul Educației a mai anunțat că elevii cu media 10 la BAC 2015 vor primi și în acest an burse de 3.000 de lei, iar cei cu media 10 la evaluarea națională burse de 1.000 de lei, urmând să propună la ședința de guvern de săptămâna viitoare premierea acestora, în cadrul unui act normativ.

"Din păcate, și în acest an au fost sesizate fraude în cadrul examenului de bacalaureat, precum în Timiș și Neamț, dar vom derula anchetele necesare. (...) Le mulțumesc colegilor mei care au lucrat în centrele de corectare a lucrărilor și elevii care au avut rezultate bune. (...) Este regretabil existența acestor cazuri, pe de-o parte, dar pe de altă parte se arată că securizarea examenului nu a fost o simplă afirmație", a spus ministrul Educației.

Citiţi şi:

REZULTATE FINALE BACALAUREAT 2015 EDU.RO. Care este rata de promovare după contestaţii 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close