x close

BACALAUREAT 2017, sesiunea a doua. Subiectele la română. Ce a picat la profilul uman

de S.T.    |    21 Aug 2017   •   12:42
BACALAUREAT 2017, sesiunea a doua. Subiectele la română. Ce a picat la profilul uman 534 Galerie foto (4) Foto: Agerpres

BACALAUREAT 2017. SUBIECTE ROMÂNĂ. Candidaţii la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat au susținut proba scrisă la Limba şi literatura română, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Absolvenţii de liceu de la profilul uman au avut, la partea a treia a examenului la limba română, un eseu în care să prezinte tema și viziunea despre lume dintr-un text narativ aparținând lui Călinescu sau lui Sadoveanu.
 
 

Subiectele au fost structurate în trei părţi, fiecare valorând câte 30 de puncte, 10 puncte fiind cele din oficiu.

BACALAUREAT 2017, SESIUNEA A DOUA. BAREMUL DE CORECTARE LA LIMBA ROMÂNĂ

Marţi va avea loc proba la Limba şi literatura maternă, iar miercuri se va desfăşura proba obligatorie a profilului.

BACALAUREAT 2017. SUBIECTE ROMÂNĂ. Potrivit calendarului aprobat de către MEN, probele scrise se încheie joi cu proba la alegere a profilului şi specializării.

Proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) începe vineri, 25 august, şi continuă luni, 28 august, când este programată şi proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B). Evaluarea competenţelor digitale (proba D) se va derula în zilele de 29 şi 30 august, urmând ca evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) să se desfăşoare în zilele de 30 şi 31 august.

BACALAUREAT 2017. SUBIECTE ROMÂNĂ. Potrivit unui centralizator al MEN, 39.435 de absolvenţi de liceu s-au înscris pentru a susţine sesiunea august - septembrie a examenului naţional de Bacalaureat.

Cei mai mulţi - 24.690 de candidaţi - provin din promoţia curentă, iar 14.745 de candidaţi - din seriile anterioare.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati