Antena 3 CNN Actualitate Bărbat de 44 ani, fără alte boli, răpus de COVID: "Scriu și plâng. Este despre lupta pentru un loc la Terapie Intensivă, despre birocraţie şi hârtii"

Bărbat de 44 ani, fără alte boli, răpus de COVID: "Scriu și plâng. Este despre lupta pentru un loc la Terapie Intensivă, despre birocraţie şi hârtii"

Încă o poveste tristă despre pandemia de coronavirus și oameni care mor din cauza acestei infecții, fără a avea alte boli asociate. Un pacient diagnosticat cu COVID-19, care s-a luptat pentru viața lui, a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

Bărbat de 44 ani, fără alte boli, răpus de COVID: "Scriu și plâng. Este despre lupta pentru un loc la Terapie Intensivă, despre birocraţie şi hârtii"
de Andreea Cigolea    |    14 Aug 2020   •   11:35

Bărbatul de 44 de ani ar fi luat virusul de la mare, s-a tratat acasă, după care a avut nevoie de spitalizare pentru că starea lui de sănătate nu era deloc bună. Decesul acestuia a survenit în contextul în care în ultimele zile s-a încercat în repetate rânduri transferarea pacientului la un spital care să-i ofere mai multe şanse de supravieţuire.

Persoana care a stat alături de bolnav până în ultima clipă a povestit  pe site-ul 10 NEWS Media prin ce a trecut în tot ce acest timp și că bărbatul ar fi murit din cauza birocrației. 

"Nu aş fi vrut să scriu niciodată această ştire. O scriu şi plâng…Am vrut să nu scriu o ştire seacă, ca el să rămână un număr în statistici, ci să expun această dramă. Virusul acesta nenorocit ia vieţi, oameni tineri, oameni dragi…Povestea este despre boală, despre lupta pentru un loc la terapie intensivă, despre birocraţie şi hârtii. Cam aşa se pierde viaţa unui om în vremurile acestea. Am trăit fiecare clipă a acestei poveşti extrem de triste, de viaţă şi de moarte. Nu o să-i dau numele complet, nu am acordul familiei grav lovită de dispariţia prematură. Nicu, văr primar cu soţul meu, a murit, în noaptea de joi spre vineri, la Spitalul Slatina din cauza COVID-19. Nu avea nicio boală asociată. Toată viaţa lui a muncit, a făcut singur o casă, şi a crescut doi copii. Totul a început în urmă cu trei săptămâni. Ajuns la mare, Nicu a început să facă febră şi frison. S-a întors acasă şi nu s-a simţit bine, dar a dus-o pe picioare.

Virusul acesta nenorocit ia vieţi, oameni tineri, oameni dragi

A venit rezultatul testului la virusul SARS-COV2 care a fost pozitiv. Medicul de familie i-a dat un tratament şi a rămas acasă în izolare. La câteva zile soţia a sesizat că Nicu are probleme de respiraţie şi s-a prezentat la Spitalul Slatina. 11 zile a stat internat la unitatea medicală, jumătate dintre ele fiind la Terapie Intensivă, starea sa degradându-se în fiecare zi. Avea plămânii grav afectaţi, iar numeroase cheaguri de sânge i se formaseră în cap. Începând de marţi, familia sa a solicitat insistent transferul său către o unitate medical de rang superior, însă de peste tot s-au primit doar răspunsuri negative. Nu sunt locuri, nu sunt locuri. Joi a primit o pungă de plasmă de la pacient vindecat de COVID-19…era mult prea târziu. Punga de plasmă a fost primită de la Argeş, deşi mai mulţi donatori s-au prezentat la Centrul de Transfuzii Slatina ca să doneze pentru el. Nu sunt locuri la terapie intensive nicăieri în ţară sau cel puţin aşa i s-a spus familiei. Pe scurt…o drama, nu vreau să spun mai multe! Te rog să mă ierţi că nu am putut face mai mult pentru tine! Virusul există şi ia vieţi!“, scrie Florentina Ştefan-Ciobanu pe site-ul 10 News Media.

×
Subiecte în articol: coronavirus
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close