Antena 3 CNN Actualitate Bărbatul care și-a omorât soția în incinta Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, condamnat la 24 de ani de închisoare

Bărbatul care și-a omorât soția în incinta Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, condamnat la 24 de ani de închisoare

Dumitru Sebastian Patriche, bărbatul care pe 10 ianuarie 2020 şi-a înjunghiat mortal soţia în incinta SJU Piatra-Neamţ, a fost condamnat, marţi, la 24 de ani de închisoare. Femeia era directoare de îngrijiri în cadrul spitalului.

Bărbatul care și-a omorât soția în incinta Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, condamnat la 24 de ani de închisoare
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    09 Mar 2021   •   21:30

Judecătorii de la Tribunalul Neamţ au mai stabilit că acesta trebuie să plătească daune morale de 375.000 de euro fiului său şi al victimei, 187.500 de euro mamei victimei şi câte 10.000 de lei daune materiale.

Totodată, SJU Piatra-Neamţ trebuie să achite, ca parte responsabilă civilmente, 125.000 de euro daune morale fiului şi 62.500 de euro daune morale mamei victimei.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Crimă oribilă la Spitalul de Urgență din Piatra Neamț! Directoarea de îngrijiri, ucisă de soțul de care urma să divorțeze

Directoarea de îngrijiri de la Spitalul de Urgență din Piatra Neamț, Anca Daniela Patriche, a fost ucisă de soțul său, cu care era în plin proces de divorț. Femeia omorătă de soț avea 49 de ani. 

Anca Daniela Patriche era în divorț de bărbat și fusese promovată cu doar două zile înainte de a fi ucisă.

Bărbatul de 50 de ani a venit în vizită la spital și, după o serie de discuții în contradictoriu, și-a înjunghiat soția. A venit cu cuțitul de acasă și a înjunghiat-o de nenumărate ori, una dintre lovituri fiind în gât. Acesta a fost văzut ieșind cu cuțitul în mână din cabinet. 

Colegii au încercat să-i acorde primul ajutor, dar nu a mai putut fi salvată și doar au constatat decesul.

Victima era asistent-șef al Secției de Chirurgie și promovase examenul pentru funcția de director de îngrijiri în urmă cu câteva zile.

„Din verificările preliminare efectuate, a reieșit că un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Piatra-Neamț, și-ar fi înjunghiat soția în vârstă de 49 de ani.Persoana bănuită de comiterea faptelor se află în custodia polițiștilor. Cercetarea la fața locului este în desfășurare și se realizează sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Criminalul a stat cu victima în cabinet ca să se asigure că nu va supraviețui hemoragiei

Surse medicale au declarat la acel moment că victima avea răni multiple în zona feței, gâtului și în zona spatelui.

Colegii au încercat să-i acorde primul ajutor, dar nu a mai putut fi salvată și doar au constatat decesul,

Momentul descoperirii crimei nu a permis resuscitarea victimei. Se pare că autorul crimei a stat cu victima în cabinet pentru a se asigura că pierderea de sânge este masivă. Crima a avut loc în cabinetul victimei, situat la etajul II al spitalului, aceasta fiind asistent pe Chirurgie.

Personalul medical a observat că autorul crimei avea urme de sânge în momentul în care a ieșit din cabinet. Mai multe cadre medicale (cel puțin șase) au făcut tot posibilul pentru a resuscita victima, însă pierderea de sânge și leziunile foarte grave au făcut imposibil acest lucru.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close