x close

Băsescu: Trebuie să accelerăm absorbţia fondurilor europene

de D.D.    |    15 Apr 2013   •   21:08
Băsescu: Trebuie să accelerăm absorbţia fondurilor europene 407
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, la Palatul Cotroceni, că rata actuală de absorbţie a fondurilor structurale, de numai 13,5%, nu este mulţumitoare. Şeful statului a mai spus că o mai bună atragere a banilor de la UE ar asigura o creştere economică mai ridicată, relatează Mediafax.

Băsescu a atras atenţia că la 1 ianuarie 2014, la începutul a exerciţiului bugetar multianual al UE pentru perioada 2014-2020, Guvernul va trebuie să aibă pregătite "un număr mare de noi proiecte".

"Avem o estimare, să spunem, pozitivă de creştere economică de 1,7% anul viitor, dar cu toate veştile bune, aş face nişte observaţii, nişte atenţionări legate de două aspecte. Primul este nevoia de a accelera absorbţia fondurilor de la Uniunea Europeană. Este clar că nu ne poate mulţumi absorbţia actuală de numai 13,5% şi mi se pare foarte important să ţinem cont de faptul că noul exerciţiu bugetar al UE începe la 1 ianuarie 2014, deci peste câteva luni, ceea ce ar însemna ca acea dată să ne găsească cu un număr mare de proiecte pregătite spre a se trece la implementarea lor", a declarat Băsescu.

"Sunt câteva lucruri care mă frământă, sunt convins că vă frământă şi pe dumneavoastră şi dacă am reuşi o absorbţie mai bună şi din actualul exerciţiu bugetar al UE şi din viitorul, cu certitudine creşterea de 1,7% prognozată pentru anul viitor de agenţii de rating străine ar fi doar un reper extrem de jos faţă de ceea ce ar putea România. Cred că ar trebui să o facem pentru că avem nevoie de locuri de muncă", a mai spus preşedintele.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati